2. In vino veritas: Vinski festival u Puntu na Krku

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati vinski Festival koji će 9. i 10. lipnja na zlatnom otoku Krku doživjeti svoje drugo izdanje i sigurno ponovo privući pažnju posjetitelja otoka i turista zainteresiranih za zabavu i vinsku ponudu Hrvatske.

Koncept Festivala 2. In vino veritas: rođen je u suradnji Turističke zajednice Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske promotorice i novinarke Sanje Muzaferije, a prvi put je uspješno održan lani i dočekan je s oduševljenjem.

Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje i Erduta te predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, 2. In vino veritas se okreće vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje Kvarner Wines.

U središtu Punta, 9. i 10. lipnja, pit će se fina vina vinarija: Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, PZ Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar i Šipun.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Festivala je prijatelj Punta, eno i gastro znalac i bloger – Domagoj Jakopović Ribafish – koji je upravo u Puntu lani dovršio i svečano obilježio završetak svog trogodišnjeg veličanstvenog projekta RokOtok, a koji će se i osobno pridružiti Festivalu. Za one koji žele znati nešto više, stručnu radionicu ‘Tri aduta s Kvarnera’ o autohtonim sortama i vinima ovog kraja održat će Lucija Matijević, sommelierka i ambasadorica Kvarner Wines.

Obje večeri predviđen je zabavni program uz nastupe Elvis Stanić’s French Touch Accordion Trio te klapa Rašketa i Tramontana. TZ Punat i izvršni organizator Kvarner Wines organiziraju prodaju bonova uz čaše za degustaciju vina, a izložena vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara.

V. V. / Foto: TZ Punat i privatna arhiva


Tagged: , , , , , , , ,