In vino veritas: Vinski festival u Puntu na Krku

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati mini vinski festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka, a sigurno privući i pažnju posjetitelja otoka i turista.Ideja festivala In vino veritas mogla bi se sažeti u krilatici ‘pobratimljeni u vinu’ a iza nje je zamisao jačanja prijateljskih i poslovnih odnosa vinara s područja Baranje, Erduta i Iloka, s naglaskom na pobratimljene općine Punat i Tovarnik – i poslovnih subjekata, tj. restorane i hotele s područja otoka Krka.

U svom prvom izdanju, In vino veritas svojevrsno je spajanje ‘zelene’ i ‘plave’ Hrvatske, a prilika je to da se i domaćini, ali i gosti upoznaju s bogatstvom vinske ponude Hrvatske.Koncept Festivala In vino veritas rođen je još 2019., ali se iz pandemijskih razloga nije održao, pa se sada očekuje s velikim nestrpljenjem. Težnja je da festival bude prototip za buduća slična događanja u Puntu.Od 15. do 17. srpnja u središtu ovog prekrasnog mjesta na Krku, pit će se najfinija vina.

Pozvano je šest manjih obiteljskih vinarija iz Baranje, Erduta i Iloka: Agris, Kovats, Papak, Pinkert, Siber i Szabo. Osiguran im je gratis smještaj i promotivno točenje na prostoru glavnog mjesnog trga (Trg zahvalnosti) u kućicama u kojima će izlagati i prodavati vina. Endre Kubik iz vinarije Pinkert održat će edukativnu radionicu ‘Vinski terroir Baranje’ uz kušanje ponajboljih vina koja ova regija nudi.

Turistička zajednica Punat organizira prodaju bonova domaćim i stranim posjetiteljima, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara. Oni će svoja vina predstaviti restoraterima, medijima i ostalim uzvanicima na svečanoj večeri u restoranu Bocoon, 16. srpnja.

Petak 15. srpnja
od 18 do 20 sati – Trg zahvalnosti – festival vina In vino veritas
20.30 sati – Trg zahvalnosti – otvorenje festivala uz dobrodošlicu domaćina (Branko Karabaić, direktor TZO Punat, Sanja Muzaferija, suorganizator festivala i Daniela Strčić, načelnica Općine Punat)
od 21 sati -Trg zahvalnosti – zabavni program

Subota, 16.srpnja
od 10 – 12 sati – Trg zahvalnosti – festival vina In vino veritas
12 sati – Galerija Toš, radionica: ‘Vinski Terroir Baranje’ i kušanje vina, voditelj: Endre Kubik, vinarija Pinkert, Suza Baranje
od 18 do 22 sata – Trg zahvalnosti – festival vina In vino veritas
20.30 sati – restoran Bocoon – večera za uzvanike, glazbena pratnja
21 sat – Park s anđelom, zabavni program uz Antonelu Doko i Vladimira Babina

Nedjelja 17. srpnja
od 10 do 12 sati – Trg zahvalnosti – festival vina In vino veritas


Tagged: , , , , ,