2. izdanje Samoborske biciklijade

2. Samoborska biciklijada održat će se u nedjelju, 6. svibnja sa startom u 10 sati, a okupljanje je od 8.30 sati na Trgu kralja Tomislava.Brdsko biciklistički klub Šišmiš će, uz podršku Turističke zajednice Grada Samobora te pod vodstvom našeg najboljeg biciklista i dobitnika nagrade Grada Samobora, Filipa Turka, predstaviti rutu broj 5 dugu 23 km i s 360 m visinske razlike: Samobor – Bregana – Grdanjci – Vratnik – Slani Dol – Hamor – Samobor.

Kotizacija iznosi 30 kuna, a prijaviti se može putem ovog obrasca. Da bi prijava bila valjana kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro račun BBK Šišmiš, Ulica Ivana Perkovca 36, Samobor, IBAN: HR68 2500 0091 1012 1054 2, Addiko Bank (opis plaćanja: Samoborska biciklijada ime i prezime sudionika) prema sljedećim rokovima:
do 17.4. prigodna majica (za prvih 150 prijavljenih) i obrok u izletištu Gogo na Slanom Dolu
od 18.4. do 3.5. obrok u izletištu Gogo na Slanom Dolu

Oni koji ne uplate kotizaciju do 3. svibnja dobrodošli su sudjelovati na biciklijadi, ali bez osigurane majice odnosno obroka. Sudjelovanje u biciklijadi je na vlastitu odgovornost uz obaveznu opremu: ispravan MTB bicikl i kacigu.

Ova je biciklijada uvod u ono što Šišmiši pripremaju u lipnju kada će obilježiti četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnome gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju. Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan “balvan” spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada.

L. Č. / Foto: Ivan Tibor Grujić


Tagged: , , , , , , , , , ,