2. Salon pjenušavih vina u hotelu Dubrovnik

Drugi Salon pjenušavih vina u Zagrebu održat će se 2. veljače u hotelu Dubrovnik.

Premijerni Salon pjenušavih vina u Zagrebu 2017. s velikim je brojem vinara iz Hrvatske i Slovenije i odazivom posjetitelja iznad svih očekivanja još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit.

Salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu salona iz Ljubljane, uz partnera Radosne prireditve, gdje je, tjedan dana nakon Zagreba, bio održan 4. Salon penečih vin. Iako znamo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja. Stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina ‘Salon of Sparkling Wines’ koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina.

Prvi salon iz mreže ‘Salon of Sparkling Wines’ je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; a 9. veljače 2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Saloni će biti organizirani po istom modelu – okupit će najbolje proizvođače pjenušavih vina, njihove vrhunske pjenušce, odabranu kulinariku i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj salona jest širenje i podizanje razine kulture pjenušavih vina kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane besplatne vođene degustacije za posjetitelje.

Na salonu se očekuje 40-tak izlagača koji će svoja vina moći prijaviti na veliko međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona: 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu i 5. Salon penečih vin u Ljubljani. Ocjenjivanje pjenušavih vina, najveće u regiji, održat će se u Ljubljani, a vina će ocjenjivati stručna hrvatsko-slovenska komisija. Priznanja najviše ocijenjenim vinima pojedinih salona će biti podijeljena na otvorenju salona.

M. V. / Foto: Julio FrangenTagged: , , , , , , , ,