1. Salon pjenušavih vina u Zagrebu

Četvrtu godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20. obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, po prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj.U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.  
 
Rado Stojanovič, direktor tvrtke Radostne prireditve ponosan je što je svoje višegodišnje uspješne vinske manifestacije doveo i u Zagreb u – najljepšem mogućem obliku – pjenušavom. U ime slovenskog veleposlanstva, ovu vinsku manifestaciju pozdravio je gospodarski savjetnik mag. Jakob Štunf. Zagrebački Salon su osmislile dr. Nina Levičnik, sommelierka i degustatorica, dugogodišnja suradnica u Radostnim Prireditvama i prof. Marija Vukelić koja je preuzela i zadaću PR-a.

Salon počinje susretom B2B za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13 do 14 sati), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14 sati. Tijekom Salona održat će se dvije radionice. Prva je ‘Susret Hrvatske i Slovenije’ (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje je održano u Ljubljani, a moderatori su Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist). Druga radionica je ‘Susret Champagne i Franciacorte’ (po dva pjenušava vina iz svake regije; moderatori su Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016., Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog).

Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić.

Glazbom će dignuti atmosferu sastav L’Abeille. Za druženje s elegantnim mjehurićima posjetiteljima se preporučuje i dress code primjeren događaju: sportska elegancija.

Nakon završetka priredbe, u 19 sati, svi posjetitelji pozvani su na after party na vrhu obližnjeg Nebodera.

M. V.


Griffin s Plešivice: Podcijenjenom portugiscu dodao je jednu nulu više!
Tagged: , , , , , , , , , , ,