2. Zagorje Blues Etno Festival

Zagorje Blues Etno Festival održava se po drugi put od 12. do 27. studenoga, a karakterističan je po tome što objedinjuje zabavu i edukaciju s naglaskom na koncertnu aktivnost.Zagorje Blues Etno FestivalPublici svih uzrasta omogućava neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna te kroz koncerte, radionice, predstavljanje putopisa i pjesama – uz neformalna druženja približava izvođača publici i obrnuto.

Festival je dobitnik tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best koju zajedno dodjeljuju UHPA (Udruga hrvatskih putničkih agencija) i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji ‘Inovativni projekt u turizmu – festivali’. Nagrada se dodjeljuje za kreativan  razvoj turističkih proizvoda, te oblikovanje i unapređenje sadržaja turističke ponude u 2014/2015. godini.

Početak festivala je 12. studenoga uz edukativni program namijenjen učenicima OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Zaboku, a centralna koncertna večer održat će se u Festivalskoj dvorani u Krapini 14. studenog, gdje će svirati danski blueser Tim Lothar, legendarna i neponovljiva Zdenka Kovačiček & Pif, rhythm & blues sastav Billie & The Kids i Tomislav Goluban.

Ostala događanja uključuju poeziju i blues glazbu u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice (13.11.) uz nastup Riccarda Staraja & Midnight Blues Dueta, gospel koncert zbora The Messengers u Bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici (15.11.) te kombinaciju blues, country i gypsy glazbe uz Trio Quatro Bluesgrass Band i Damira Kukuruzovića u City Caffeu u Zaboku (18.11.).

Završetak je u vinariji Bolfan Vinski Vrh u Hrašćini (27.11.) uz ‘Vođenu vinsku blues degustaciju’ na kojoj se spajaju okusi hrane, vina i bluesa. Pošto je ta večer već rasprodana, novi termin ovog programa je 4. prosinca.

S. M.


1-Bolfan Vinski vrh
Bolfan Vinski vrh: Ekološka eno-gastro destinacija
Tagged: , , , , , , , , ,