21. sezona Ljetne scene Amadeo

Program zagrebačke Ljetne scene Amadeo održat će se u prostoru atrija Galerije Klovićevi Dvori od 18. kolovoza do 11. rujna.Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka učinio je dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim za održavanje programa. Zahvaljujući Galeriji Klovićevi Dvori omogućeno je da se program održi u prostoru atrija Galerije, gdje će nastupiti vrhunski hrvatski glazbeni umjetnici.

‘Realizacija ovogodišnjeg programa predstavljala je veliki izazov za Programski odbor Scene Amadeo. Zagrebački potres u kombinaciji s nepredvidivom epidemiološkom situacijom vezanom za COVID-19 rezultirao je organizacijom koncerata u prostoru Galerije Klovićevi dvori u suradnji s hrvatskim glazbenim umjetnicima. Posebno nas veseli početak suradnje s Hrvatskom radio televizijom u organizaciji koncerata za koju vjerujem da će postati tradicionalna’, rekao je Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Ljetne Scene Amadeo.

Publici će pružiti vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena: kantautor Drago Mlinarec, pijanist Aljoša Jurinić, skladatelj i pijanist Matej Meštrović, pijanist Matija Dedić, Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective, grupa Duende i gosti, Borna Šercar’s Jazziana Croatica, Mariachi los Caballeros, Ansambl Illyrica, Jazz orkestar HRT-a, glazbena družina Cinkuši te Zbor HRT-a.

U okviru izložbenog programa 18. rujna otvara se izložba kiparice Manuele Pauk, ‘Stari svijet’. Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

S obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19, a u svrhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu, te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala. Preporučuje se kupnja ulaznice online.

K. I.


Tagged: , , , , , , , ,