Scena Amadeo: Merima Ključo, Rundek, Ftičeki…

Zagrebačka gornjogradska ljetna pozornica, Scena Amadeo, u petak, 19. srpnja predstavlja harmonikašicu Merimu Ključo i vokalisticu Jelena Milušić, dok je nedjelja, 21. srpnja rezervirana za Andreju, Rundeka & Ekipu, Ftičeke.Svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo i vokalistica iznimnih glasovnih sposobnosti Jelena Milušić predstavljaju program s njihova albuma ‘Lume’. Program sadrži ljubavne pjesme svijeta u ruhu suvremene harmonike. Prisutni će imati priliku uživati u obradama pjesama iz različitih krajeva svijeta i pet autorskih brojeva inspiriranih rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 20. srpnja u 21 sat.Merima Ključo i Jelena Milušić

U nedjelju, Scena Amadeo ima čast ugostiti Andreju, Rundeka & Ekipu, ‘Ftičeke’ s programom ‘Mura, Mura’. Iako znamo da Rundek na koncertima voli pjevati međimursku narodnu ‘Ljubav se ne trži’, ‘Mura Mura’ nije samo ljubavno pismo Međimurju, nego su Andreja, Rundek i Ekipa dotakli tragiku ‘Marble Index’ Nico, muzičke postupke Toma Waitsa u njegovoj avangardnoj fazi i južnjačku mistiku Dr. Johna, dajući još jedan argument staroj tvrdnji da je glazba univerzalni jezik.

Od visokog prosjeka albuma odskaču ‘Vuprem oči’ koja je više doom nego folk i zastrašujući devetominutni komad od naslovne pjesme, kojom zaključuje ovu kolekciju i koja pokazuje koliko su se Rundek, Andreja i Ekipa u to dali bez ikakve fige u džepu. U slučaju kiše koncert će se održati u ponedjeljak, 22. srpnja u 21 sat.

K. I.


Tagged: , , , , , , , , , , ,