28. Vinistra: Najatraktivnija vinska manifestacija

Bez obzira je li organizirana u dvorani Žatika ili kao prošle godine na otvorenom, Vinistra potvrđuje status najrespektabilnije regionalne vinske manifestacije.To je pokazalo i njezino 28. izdanje na kojem je kroz porečku dvoranu od petka do nedjelje prošlo više od 10.000 posjetitelja, među kojima je bio i veliki broj stranih gostiju.

‘Tamo gdje su dobra vina, puno je pozitivne energije. Izdvajam malvaziju iz Grčke i Španjolske, platinaste i zlatne malvazije i terane poznatih istarskih imena, a tu su i neka ozbiljna vina butik vinarija za koje će se tek čuti. U biti, kako kaže dobri duh Vinistre Emil Perdec, ovdje sve valja’, poručuje Ribafish.

A, Emil Perdec, sommelier i korporativni voditelj hrane i pića u Plavoj laguni, ističe kako je uz veliko zanimanje posjetitelja i struke manifestacija sve bolja u organizacijskom i vinskom smislu.

Rajko Grlić i Ivan Jakovčić među vinoljupcima

‘Visoko se podigla i kvaliteta Vinistrina ocjenjivanja što je iznimno poticajno za vinare, pa su i vina svjetske klase. No, najveća vrijednost izložbe je brendiranje Istre kao atraktivne vinske destinacije s odličnim malvazijama i teranima’, zaključuje Perdec.

Podsjetimo, ove je godine na 3500 m² izlagalo 110 izlagača, od čega 80 vinara, a Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre, kaže kako su izlagači zadovoljni posjetom i poslovnim susretima. ‘Iz godine u godinu posjetitelji su sve educiraniji, poznaju istarsku vinsku scenu i karakteristike istarskih sorti te točno znaju što žele’, ističe Benvenuti.

L. P. / Foto Neven Jurjak


Tagged: , , , , , , , , ,