2Cellos: Album Dedicated i spot Sweet Child O’ Mine

I nakon bogate desetogodišnje karijere, milijarde streamova, brojnih rasprodanih koncerata i milijuna obožavatelja diljem svijeta, 2Cellos i dalje oduševljavaju publiku starim i novim izvedbama.Upravo su objavili šesti studijski album ‘Dedicated’ (Sony Masterworks/Menart) i novi spot za pjesmu ‘Sweet Child O’ Mine’: ‘To je jedan od legendarnih klasika, koji smo morali obraditi! Razmišljali smo o snimanju pjesme dugo vremena. Ovo je naš tipični 2Cellos stil – rock ‘n’ roll na violončelu! To je ono kako smo počeli i čemu smo se sada vratili. Ne znamo zašto nam je toliko trebalo, ali smo sretni što smo to napokon napravili!’

Nakon što su si uzeli vremena za svoje uspješne solo projekte, vrijeme u pandemiji iskoristili su za to da se ponovno povežu, uđu u studio te snime pop himne i bezvremenske rock pjesme. Proces aranžiranja se temelji na kombinaciji instinkta, proučavanja, vježbe… 2Cellos su istražili raznoliki katalog i odabranim pjesmama dali svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši sve granice.

Među pjesmama koje su obradili su: ‘Bad Guy’ Billie Eilish, ‘Shallow’ Lady Gaga, ‘Halo’ Beyonce, ‘Livin’ on a Prayer,’ Bon Jovi, ‘Cryin’’ Aerosmith, ‘Demons’ Imagine Dragons, ‘Sweet Child O’ Mine’ Guns N’ Roses, ‘Wherever I Go’ OneRepublic, ‘Sound of Silence’ Simon and Garfunkel…

‘Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje’, poručuju Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Albumom ‘Dedicated’ 2Cellos slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti obožavateljima, violončelu i njihovu prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje u SAD, 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Areni.

M. R. / Foto: Olaf Heine


Tagged: , , , , , , ,