3. izdanje Mamičine žetve

Restoran i pansion Mamica bit će treću godinu za redom domaćin manifestacije ‘Mamičina žetva’, koju organiziraju u suradnji s Turističkom zajednicom općine Nedelišća i Turističkom zajednicom Međimurske županije. Ove će godine biti bogatija nego ikad, puna je novih sadržajnih programa, a sve će se događati ovog vikenda, u subotu, 1. srpnja. Glavna atrakcija je tradicionalni prikaz žetve koji će započeti u 11 sati.
Bit će organizirana meditacija, vožnja turističkim vlakićem, igraonica za djecu, labirint, natjecanje u žetvi, gostovanje emisije HR2 i zabava pod šatorom. Za ovogodišnju Mamičinu žetvu međimurski poljoprivrednici donirali su oko 200 bala slame. Neke će poslužiti za rustikalno uređenje okoliša, a od mnogih će Nikola Faller, umjetnik i kipar iz Osijeka i ove godine kreirati atraktivne instalacije.

Uz zanimljiv program i zabavne radionice, mamičina žetva obilovat će i bogatom gastro i eno ponudom.
Aktivnosti i program na press konferenciji predstavili su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, ujedno zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije, načelnik Općine Nedelišće ujedno i predsjednik TZ Nedelišće Darko Dania, sa stručnom suradnicom Martinom Kofjač te vlasnici Pansiona Mamica, Žarko i Sandra Nedeljko.

‘Ovogodišnji program obogaćen je brojnim aktivnostima. Od jutarnje meditacije, vožnje turističkim vlakićem, igraonice za djecu, oslikavanja lica, seoskih igara, izrade predmeta od slame te centralnog događaja tradicionalnog prikaza žetve, uz dakako bogatu enogastronomsku ponudu’, rekla je Sandra Nedeljko u ime organizatora.

Današnji, užurbani način života zaboravlja ono iskonsko te se ovom manifestacijom vraćamo korijenima, tradiciji i povijesti naših predaka.

‘Spajanjem različite ponude našeg Međimurja, sinergijom privatnog i javnog sektora, povezivanjem prošlosti koja je utkana u našu sadašnjost, pozicioniramo međimursku ponudu i blago našeg turizma na turističku kartu poželjnih kontinentalnih destinacija’ istakla je Sandra Herman.

‘Iako su počeci bili teški, zajedničkim snagama, željom, trudom i energijom, ova je manifestacija postala prepoznatljiva i van naše županije pa su se u ovogodišnju uključili i susjedna Varaždinska županija te prijatelji iz Slovenije’, objasnio je Darko Dania.

Ovu subotu rezervirajte za opuštanje uz Mamicu! O vremenskoj prognozi ne trebate razmišljati – u slučaju kiše, program će se održati pod šatorom i u restoranu.

O Mamici
Mamica je obiteljski je restoran i pansion u Pušćinama, čija je težnja sačuvati stare običaje i jela, spasiti ih od zaborava uz, naravno, malu primjesu modernih tehnologija. Koriste prvoklasne namirnice, a partneri su im prvenstveno lokalni OPG-ovi. Restoran i pansion Mamica otvoren je 2008. godine i već od prve godine rada uvrštavan među najbolje restorane Hrvatske.


Mistični okusi Međimurja


Premium vina Kutjevo uz delicije Mamice


Festival gljiva u Međimurju


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,