Premium vina Kutjevo uz delicije Mamice

U organizaciji udruge G.E.T., u Cukorek Melinu podno Zagrebačke gore, održana je prezentacija premium brendova Kutjevačkog podruma. Za ovu priliku vina su sljubljena s hranom Sandre Nedeljko, kuharice i vlasnice restorana-pansiona Mamica iz Pušćine u Međimurju.
Cukorek MelinSljubljivanje je vodio sommelier Aleksandar Noršić, a cilj prezentacije bio je predstaviti kutjevačka premium vina s posebnih vinogradarskih položaja, rađena s puno ljubavi i u malim serijama.

Za restoran-pansion Mamica, ovo je bio prvi javni nastup pred većim brojem novinara i pokazao se kao pun pogodak. Za potpuni užitak i doživljaj pobrinuli su se moderator Šimun Miloš i glazbenica Lana Škrgatić koja je prezentirala svoje umijeće na saksofonu, klavijaturama i flauti.

Menu

PatkaKutjevo-MaximoPiće dobrodošlice:

Maximo brut, jedinstveni pjenušac od graševine koji se odlično sljubljuje s hranom, ali se pokazao i kao vrhunski aperitiv

1. Maximo brut – mousse od morske pastrve na krekerima
2. De Gotho Graševina – flambirane kozice u panceti
3. Graševina Turković – rižoto sa svinjetinom, gljivama i bućom
4. De Gotho Pinot crni – pačja prsa, mlinci, hajdina kaša i džem od ljubičastog luka i šljiva
5. Maximo bianco – međimurska gibanica; panna cotta aromatizirana bosiljkom s umakom od rajčica
Iznenađenje večeri bila su dva vina ledenih berbi – Graševina 2009 i Traminac 2011

MamicaRestoran – pansion Mamica

Pansion Mamica je obiteljski pansion i restoran u Pušćinama, u Međimurju, čija je težnja sačuvati stare običaje i jela, spasiti ih od zaborava uz, naravno, malu primjesu modernih tehnologija.

Koriste prvoklasne namirnice, a partneri su im prvenstveno lokalni OPG-ovi.

Mamica je otvorena 2008. i već od prve godine rada uvrštena je među 100 najboljih restorana Hrvatske po izboru Kluba Gastronaut.

 

Cukorek Melin

Cukorek Melin je prostor koje odiše elegancijom, ali je i povezan s prirodom na takav način da potiče najljepšu crtu hedonizma i ljubavi. Nalazi se na istočnom obronku Medvednice, uz sam rub Parka prirode, u Ulici Gorščica (naselje Bidrovec). Imanje je to kroz koje prolazi potok Bidrovec, a sastoji se od drvene kuće s mlinom i vinskim podrumom, sjenice, boćališta i jezerca te 2000 m2 čiste prirode.

Premium linije Kutjevačkog podruma

To su linije De Gotho i Maximo te Graševina Turković koje se proizvode u malim i vrlo ograničenim serijama. Ekskluzivna su to vina, za one pilce koji od vina očekuju da im podari sve svoje ljepote mirisa i okusa, ukratko – vina za uživanje. Dakako, bitno je istaknuti i da su višestruko nagrađivana na svjetskim i domaćim ocjenjivanjima. Ova se vina ne mogu kupiti u trgovačkim centrima već isključivo u restoranima i specijaliziranim trgovinama te u novopokrenutom lancu vinoteka Svijet vina koji Kutjevo d.d. otvara na više lokacija u Zagrebu i to – na tržnicama.Kutjevo vina‘Spoj tradicije i suvremenog, brzog načina života, nastojali smo ostvariti ugodnim i toplim ambijentom, u kojem se posjetitelji uvijek mogu osjećati dobrodošli. Upravo u duhu navedenog, kao primarne lokacije za otvaranje vinoteka Svijet vina odabrane su tržnice, uz koje se oduvijek vežu i običaji degustacije. Pri samome posjetu tržnici osjetila su već potaknuta na uživanje okusa, a budući da su to ujedno i mjesta susreta, nema boljeg mjesta za doživljaj koji želimo ostvariti ovim projektom’, poručuju iz Kutjeva d.d. Nakon nedavno otvorene vinoteke na tržnici Jarun, uskoro se otvara i vinoteka na tržnici Gajnice.

G.E.T. / Foto: Helena Pletković i Silvija Munda


Kutjevo
Kutjevo: Graševino, tko te ne bi volio!
Tagged: , , , , , , , , ,