3. WineRi: En Primeur kvarnerskih vina

‘Trs je naš’, slogan je 3. međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2019. koji će se održati 8. i 9. ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.Na festivalu će se predstaviti 67 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko-goransku županiju predstavljati 18 izlagača. Među njima će biti šest proizvođača rakija i likera, šest proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), dva proizvođača ukrasa od drva i recikliranog papira, dva kraft pivara, jedan proizvođač čokolade i 50 vinara.

Svi izlagači donirat će svoje proizvode, koje će posjetitelji moći otkupiti za simboličnih 50 kuna i tako sudjelovati u donaciji pazinskoj udruzi Hoću – mogu za rad s djecom s posebnim potrebama koristeći vojta terapiju.

Predstavit će se UNESCO-m zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot, a bit će održane stručne radionice na teme: Vođenje ljubavi vinom, Jarbola? Belica? Ča j’ to?, Rosei Istre i Kvarnera, Vino i kino, Pjenušavi Kvarner, Vinski Indiana Jones i finalna En Primeur Žlahtine. Zasigurno će privući mnogo sudionika, jer ih vode iskusni stručnjaci i sommelieri Filip Savić, Tomislav Pavlešić, Darko Lugarić, Jelena Bulum, Marija Vukelić i Ivica Dobrinčić.

U petak, 8. ožujka centralni WTF (wine tasting festival) party održat će se na botelu Marina, dok će se u subotu 9. ožujka održati u klubu Bačva.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta proizvođača, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja, odnosno da će manifestacija postati prava ‘oda mediteranskom načinu života’.

Agencija Aha marketing iz Selca organizator je festivala, a suorganizator Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu Primorsko-goranske županije, odnosno Kašetica primorsko-goranska – centar autohtonih proizvoda. Vinski kum festivala je sudionik finalnog dijela natjecanja Hrvatski MasterChef Časlav Matijević.

Ulaznica na festival će se naplaćivati 60 kuna, dok je kaucija za čašu 20 kuna. Sve radionice, zbog ograničenog mjesta naplaćivat će se po 60 kuna.

P. R.


Tagged: , , , , , ,