43. Interliber na Zagrebačkom velesajmu

Interliber, 43. međunarodni sajam knjige održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 14. studenog.Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana svima je potreban predah, a upravo knjiga pruža antistres terapiju čiju važnost je prepoznala Vlada, proglasivši 2021. Godinom čitanja. Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba

U paviljonima 5, 6 i 7a nastupit će 230 izlagača iz 14 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Radno vrijeme Interlibera je utorak, srijeda, četvrtak (10 do 21 sati), petak i subota (10 do 22 sati), nedjelja (10 do 20 sati). Parking za sve posjetitelje Interlibera oko Zagrebačkog velesajma je besplatan. Ulaz na sajam je slobodan uz predočenje važeće covid potvrde; potvrde o cijepljenju, o preboljenju (unutar 6 mjeseci) ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

Ulaz na sajam odvijat će se na sljedeći način: na blagajnama (Južni ulaz Zagrebačkog velesajma) uz predočenje važeće Covid potvrde, posjetitelji će dobiti jednokratnu narukvicu te ulaznicu za sajam s kojom prolaze kroz mehaničke barijere tzv. vrtuljke te ulaze u prostor sajma. Ispred svakog paviljona (5, 6 i 7a) bit će postavljeni ekrani s prikazom broja osoba u paviljonu te ako broj prijeđe dopuštenu granicu privremeno će se obustaviti ulazak osoba u paviljon. Također, bit će postavljeni uređaji za beskontaktno mjerenje temperature. Maske su obvezne.

Posjetitelji i ostali sudionici, koji nemaju covid potvrdu imat će mogućnost brzog testiranja na punktu ispred glavnog južnog ulaza na Zagrebačkom velesajmu u vremenu održavanja Interlibera. Cijena brzog antigenskog testa iznosit će 50 kuna.

T. R. / Foto: Zagrebački velesajam


Tagged: , , , , , ,