6. Brazilactica – festival brazilske kulture

Izložbom ‘Trem bão’ i uličnim nastupom Capoeire Amazonas Zagreb, otvoren je 6. Festival brazilske kulture u Zagrebu – Brazilactica.6. Brazilactica (foto Iva-Zelić)Festival se održava od 5. do 8. svibnja u organizaciji udruge Amazonas Zagreb. Osim izložbe Vedrane Dević, koju možete pogledati u caffe baru Cajger do kraja festivala, Brazilactica donosi pregršt sportskih i plesnih radionica te popratnih sadržaja.

U sklopu festivala održani su besplatni satovi capoeire, a ljubitelji književnosti i poezije u Booksi su slušali brazilsku poeziju koju su recitirali portugalski govornici iz Instituta Camões Zagreb – CLPIC.

Petak je rezerviran za ulična događanja. Uvod u njih je besplatna radionica sambe koju vodi Ricardo Santos, učitelj capoeire i brazilskog plesa iz Brazila. Nakon nje, na Tomislavovu trgu možete se besplatno okušati u capoeiri i pogledati atraktivnu uličnu capoeira rodu na Cvjetnom trgu.

U subotu i nedjelju održavaju se radionice koje vode internacionalni gosti: Mestre Marcelo iz Brazila, Professor Rixao i Professor Shaman iz Češke i Slovačke, Andras Toth iz Mađarske te Katjuša Kovačić iz Slovenije. Radi se o radionicama capoeire, afro-brazilskog plesa, zanimljive vještine koja kombinira akrobatiku, ples, capoeiru i kazalište – ‘Fluid balance’ i radionicama ‘Miudinho’ i ‘Body games’ koje uključuju kreativne i inovativne pokrete proizašle iz brazilske tradicije.

BrazilacticaPrijave za radionice podnose se putem online obrasca koji možete pronaći na službenim stranicama festivala, a participacija iznosi 25 eura po radionici ili 50 eura za sve radionice na festivalu. Više informacija o rasporedu radionica nalazi se na programu festivala.

Tijekom cijelog trajanja festivala, možete kušati i okuse brazilske kuhinje. Dođite na festival, uzmite kupon za besplatni brazilski nacionalni koktel Capirinhu, posjetite brazilski restoran Rodizio i počastite se promotivnim ‘all you can eat’ menijem.

A. Z. / Foto: Iva Zelić


Marco Guimaraes-Moj pseudonim i ja
Dašak Brazila u Hrvatskoj

Brazilactica
4. Festival brazilske kulture

Tagged: , , , , , , , , , , , ,