64. Pulski filmski festival – najbogatiji do sada

Na 64. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava do 22. srpnja kroz 15 programa prikazat će se 170 naslova, 230 projekcija i 88 premijera što ovogodišnje izdanje čini najbogatijim do sada.Uz filmske, odvijat će se i tradicionalni popratni programi i događanja koja čine izložbe, koncerti i specijalizirani program za filmske profesionalce Pula PROfessional u sklopu kojeg će se održati predavanja, okrugli stolovi i promocije novih naslova iz audiovizualne industrije.

Programske novosti najviše se tiču programa Kratka Pula koji je obogaćen trima novima natjecateljskim kategorijama: dramske serije, dokumentarni serijali i foršpani dugometražnih igranih filmova, kao i trima nenatjecateljskim kategorijama: kratki i srednjometražni dokumentarni filmovi, animirani filmovi i eksperimentalni filmovi. Time je program Kratka Pula proširen na hrvatske filmove svih rodova i vrsta, čime Pulski festival predstavlja najbolje od cjelokupne hrvatske audiovizualne produkcije.Ostale novine koje očekuju posjetitelje festivala su nova lokacija plaža Ambrela na kojoj će se prikazivati program Kino uz more namijenjen mladim filmoljupcima, mobilna aplikacija Pula Film Festival te Pula food festival area.

Na ovogodišnjoj Puli očekuje se više od 60.000 posjetitelja, preko 300 festivalskih gostiju, 26 filmskih ekipa, a sva festivalska događanja održavat će se na 20 različitih lokacija.

M. V.


Tagged: , , , , , ,