7. Pink Day: Najružičastiji vinski festival

Udruga Women on Wine (WOW) na press druženju u zagrebačkom Muzeju Mimara najavila je 7. Pink Day Festival – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.Pink Day tradicionalno otvara vrata u prekrasnom muzejskom prostoru, u subotu 30. ožujka. Festival predstavlja brojne domaće i inozemne stručnjake, proizvođače ružičastih vina, a u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – i proizvođače ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Omiljenu vinsku manifestaciju obilježit će zanimljive vinske radionice, druženje s maslinarima i vinarima te brojna iznenađenja koja priprema Udruga WOW.

Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women of Wine (WOW) i organizatorica Pink Daya, najavila je kako posjetitelje, ali i vinare, očekuju razna iznenađenja te još ljepši i ružičastiji prostor koji će biti ispunjen optimizmom i veseljem: ‘Pink Day svake godine okupi sve više novih imena i svake godine sve ranije popunimo sva slobodna mjesta – što je potvrda da je naš ružičasti festival postao itekako prepoznatljiv na domaćem i stranom području. Pink boja je simbol i prepoznatljivost naše manifestacije, a ovim festivalom ne pomažemo samo domaćim vinarima da prezentiraju svoja vina već i stranima da pokažu svoje proizvode na hrvatskom tržištu. No, Pink Day nije samo ispijanje vrhunskih vina, već kroz radionice nastojimo dodatno educirati posjetitelje i sve zaljubljenike u vina. Na Pink Dayu vas čekaju brojni sadržaji, pa ne propustite dan ispunjen ružičastim raspoloženjem, kvalitetnu edukaciju, i naravno, neizostavna vrhunska vina. Mi slavimo ženstvenost u okružju cvijeća, optimizma, kvalitetnog ulja i, naravno, najvažnije – odličnog rosea. Vidimo se na Pink Dayu!’.

Ovom prigodom predstavljeni su i novi proizvodi koje uskoro možete pronaći u Klara Premium Storeu, a ekskluzivno kupiti na Pink Dayu, a to su Pink lemonade i Klara Pink Lady Smoothie. Također, predstavljena je zanimljiva suradnja Pink Daya s nedavno održanim riječkim WineRi festivalom na kojem su sommelieri Mario Meštrović i Darko Lugarić predstavili Pink Day kroz radionicu ‘Rosei Istre & Kvarnera’, a koja će se održati i na Pink Dayu.

Najveće iznenađenje Pink Daya bit će nagrada koju će organizatori dodijeliti prvi puta, potaknuti nastojanjima vinara da što ljepše urede svoj izložbeni stol i ukrase ga cvijećem i ružičastim detaljima. Nagrada za najkreativniji stol izlagača su ružičaste Jimmy Choo štikle koje je nemoguće kupiti u Hrvatskoj, pa su ekskluzivno za Pink Day stigle ravno iz New Yorka, a vrijednost im je više od 1000 dolara.

E. L. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , ,