8. Tjedan Turskog filma otvara Sezona lova

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut predstavljaju 8. Tjedan turskog filma u Zagrebu, koji će se održati od 21. do 26. svibnja u kinu Europa.Publika će moći uživati u 10 dugometražnih filmova, a program počinje u utorak, 21. svibnja (19 sati) projekcijom filma ‘Sezona lova’ redatelja Yavuza Turgula.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili djecu. U subotu 25. i nedjelju 26. svibnja (12 sati) djeca mogu uživati u animiranom filmu ‘Družba malih spasitelja’, a nakon projekcije svi se zajedno mogu zabaviti na besplatnoj radionici i izraditi razne poklone za prijatelje i obitelj.

Svi filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drugačije naznačeno. Ulaz na sve projekcije je besplatan (osim za svečano otvorenje, a njih se može preuzeti na blagajni kina Europa u ponedjeljak, 20. svibnja i na dan otvaranja u utorak, 21. svibnja od 16 sati.

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre u Zagrebu i potporu Generalne direkcije za kinematografiju pri Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske.

Opširnije na: www.turski-film.com

B. S.


Tagged: , , , , , , , , , ,