Air: Filmska priča o Nike tenisici Michaela Jordana

Neke legende su stvorene za let, a u ovim tenisicama Michael Jordan je najviše letio.Film redatelja Bena Afflecka ‘Air’ otkriva nevjerojatno partnerstvo ​​između tadašnjeg košarkaškog novaka Michaela Jordana i Nikeove novonastale košarkaške divizije koja je revolucionirala svijet.

Ova dirljiva priča prati rizik koji će definirati karijeru jedne nekonvencionalne momčadi i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena. Pogledajte prvi trailer filma ‘Air’ – priču o ikoničnoj tenisici koja je oduševila Jordana i spasila Nike.

Film nas vraća u period 1980-ih, a Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera, njegova direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas. ‘Air’ stiže u kina diljem Hrvatske travnju 2023. u distribuciji Blitza.

B. L. / Foto. BlitzTagged: , , , , , , , ,