Ana Rucner: Koncerti i masterclass u Kini

Uz brojne koncerte, poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner održala je i niz majstorskih tečajeva u Kini.

Naša renomirana violončelistica Ana Rucner oduševila je kinesku publiku serijom koncerata diljem zemlje u raznim gradovima kao što su Shanghai, Hanghzhou, Jiangsu Province, Antig i brojnim drugima, priređujući nezaboravna glazbena iskustva. Tijekom svojih koncerata, Ana nije samo izvodila glazbene kompozicije već je dijelila svoju strast prema glazbi kroz inspirativne nastupe kojima promovira Hrvatsku. Vještina sviranja violončela spojena s emocionalnom dubinom njezinog izraza tijekom svakog nastupa ostavila je snažan dojam.

Osim koncerata, Ana Rucner održala je i niz majstorskih tečajeva na kojima je dijelila svoje znanje i iskustvo s mladim glazbenicima i zaljubljenicima u violončelo. Kroz nekoliko predavanja, pridonijela je razvoju mladih talenata i pružila podršku budućim generacijama glazbenika u Kini prenoseći im svoje znanje i ljubav prema glazbi.

‘Ova godina započela mi je sa čestim putovanjima u Kinu još u mjesecu svibnju. Zadnje je bilo malo dulje, mjesec dana, jer sam imala puno glazbenih angažmana. Osim solističkih koncerata, imam i svoje učenike te održavam glazbene masterclassove koji su i više nego uspješni, jer je njima edukacija vrlo važan segment. Publika je posebna, strpljivi su, zahvalni i velikodušni u izražavanju emocija nakon što uspostavimo istinski kontakt i povežemo energije’, kaže Ana.

Anino iskustvo u Kini govori o njezinoj sposobnosti povezivanja s različitim kulturama putem glazbe. Njezina posvećenost umjetnosti i želja za dijeljenjem glazbe s ljudima diljem svijeta čine ju globalnom glazbenom ambasadoricom.

‘Kina je za mene veliki izazov i životna škola po mnogočemu. U Kini vidim svoj daljnji glazbeni put i vrlo sam posvećena tamošnjoj karijeri koja raste brzinom svjetlosti. Ove godine čeka me još cijela serija koncerata, pa tako i onaj novogodišnji. Na slijedećoj turneji pridružit će mi se glazbeni genijalac, bubnjar Marko Duvnjak koji je i na ovom putovanju bio sa mnom na jednom od koncerata. Naš energičan nastup u Kini je napravio veliki uspjeh. Zajedno ćemo svirati cijelu predstojeću turneju. Inače, imam sjajan menadžment u Kini i jako sam sretna na ovoj prilici koju napokon živim punim plućima. Danas, kad je moj sin već odrastao, mogu si priuštiti ovakav poslovni potez, a imam i dovoljno zrelosti i iskustva da sve ovo iznesem jer je tempo koji u Kini imam poprilično zahtjevan. Puno radim, putujem iz grada u grad, odrađujem puno marketinških aktivnosti… Uglavnom, nema stajanja. I tako treba biti’, govori Ana o daljnjim planovima.

Ana je također snimila nekolicinu video spotova na važnim kulturološkim lokacijama kao što su Shanghai Waibaidu Bridge i Wukang building te u gradovima Shanghai i Hangzhou.

Foto: Mr. Wangquan 王权 i privatna arhiva


Ana Rucner otvorila 30. Medulinsko ljeto


Tagged: , , , , , ,