Andrea Bocelli i Ed Sheeran udružili snage

Nakon dirljivog dueta ‘Fall On Me’, koji je otpjevao sa sinom Matteom, Bocelli je kao singl predstavio još jednu emotivnu baladu ‘Amo Soltanto Te’, koja se našla na njegovu posljednjem studijskom albumu ‘Sì’, objavljenom prethodne godine.

‘Amo Soltanto Te’ autorski potpisuju Ed Sheeran i njegov brat Matthew, a talijanski prijevod pripremio je Tiziano Ferro. Pjesma je dostupna u dvije verzije – na talijanskom i engleskom jeziku te su obje verzije u digitalnom obliku dostupne kao dvostruki singl. Prateći spot snimljen je na slikovitom imanju Villa Arvedi u talijanskoj Veroni, a mlađahni glumci odigrali su uloge Andree i Eda u dječjim godinama. Ovo nije prvi put da su se ovi glazbenici zajedno zatekli u studiju. Prvu suradnju ostvarili su na pjesmi ‘Perfect Symphony’, koja se našla na Sheeranovu albumu ‘Divide’.

Bocelli je na aktualnom i uspješnom albumu ‘Sì’ surađivao s brojnim poznatim imenima. Tako se na njemu našla Dua Lipa – britanska glazbena senzacija i nedavna dobitnica nagrade Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača. Osim nje i Sheerana, na albumu su gostovali i crossover zvijezda Josh Groban (u pjesmi ‘We Will Meet Once Again’) te sopranistica Aida Garifullina (u ‘Ave Maria Pietas’). Za produkciju albuma zaslužan je Bob Ezrin, koji je za svoj rad nagrađen i cijenjenom nagradom Juno.

Album ‘Si’ prvo je studijsko izdanje Andree Bocellija s autorskim materijalom nakon 14 godina, a s njim je ostvario dva povijesna trenutka. Dosegnuo je #1 na Official Album UK Chartu i time je Bocelli postao prvi klasični glazbenik kome je to pošlo za rukom u više od 20 godina te liste, a istovremeno je postigao #1 US Billboard 200 liste po prvi put u karijeri. To je ujedno postalo i prvo izdanje diskografske kuće Decca koje je istovremeno dosegnulo vrhove top lista albuma s obje strane Atlantika.

Andrea Bocelli jedan je od najpoznatijih opernih pjevača današnjice. Odrastao je u talijanskoj regiji Toskani kao sin jedinac te je od djetinjstva pokazao velik interes za glazbu. Do danas je prodao više od 90 milijuna albuma, osvojio čak sedam World Music nagrada i Zlatni globus, a 2010. je godine dobio svoju zvijezdu na šetalištu slavnih u Hollywoodu.

Ž. R. / Foto: Universal Music


Tagged: , , , , , , , , , ,