Andrea Bocelli oduševio zagrebačku Arenu

Glazbenik međunarodnog glasa Andrea Bocelli nastupom u zagrebačkoj Areni, četvrti je put hrvatskoj publici pokazao zašto je jedan od najuspješnijih tenora svih vremena.Slavni talijanski pjevač, za čiji se koncert u Areni tražila karta više, oduševio je prisutne izvedbama najpoznatijih opernih arija i svojim najvećim hitovima. Nastup je upotpunila Vanna, koje je u duetu s njim otpjevala pjesmu ‘Canto della terra te solo L’appuntamento’. Na pozornici su se Bocelliju pridružila Zagrebačka filharmonija pod vodstvom dirigenta Marcella Rota i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, koji su bili vrsna glazbena pratnja. Uz najavljene goste, publiku je iznenadio i jedan od najpoznatijih talijanskih vokala te legenda talijanske glazbe – Albano.

‘Zahvalio bih prvenstveno publici koja je prepoznala ovaj vrhunski kulturni događaj i došla u tolikom broju, potom Vanni koja je publiku ostavila bez teksta, a potom i svom timu koji je vrijedno radio sve ove mjesece kako bismo uspjeli realizirati ovako značajan koncert i organizirati ga na tako visokom nivou. Prepuna zagrebačka Arena dokaz nam je da radimo dobar posao, stoga bih najavio i koncerte koji su pred nama Andre Rieua, 19. svibnja i vrhunskog violinista Davida Garreta, 13. listopada’, izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Nakon koncerta, Bocellija je u backstageu posjetio Stephan Lupino i darovao mu svoj umjetnički uradak – križ od hrasta starog oko 200 godina. Umjetnik je obećao da će ga postaviti u svojoj kapelici u Toscani.

J. G. / Foto: Luka Filipović


Tagged: , , , , , , , , , ,