Annecy: Ježevoj kući nagrada dječjeg žirija

‘Ježeva kuća’ nastavlja svoj slavljenički niz. Na jednom od najprestižnijih svjetskih festivala animiranog filma u francuskom Annecyju, kratkometražna basna Eve Cvijanović osvojila je nagradu za najbolji film u kategoriji Young Audience (Jeune public) koju čine filmovi prikladni za djecu iz natjecateljskog programa.Kao posebno priznanje dodjeljuje ju osmeročlani dječji žiri sastavljen od četiri predstavnika Annecyjeva studija za animaciju za djecu te četiri malena gosta iz jedne svjetske organizacije (ove godine -predstavnici švicarskog festivala Animatou).

Ove je godine na Annecy bilo prijavljeno više od 2800 naslova iz 95 zemalja, a u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova osim ‘Ježeve kuće’ bile su uvrštene još tri hrvatske koprodukcije: ‘Manivald’ redateljice Chintis Lundgren, ‘Aerodrom’ Michaele Müller i ‘Noćna ptica’ u režiji Špele Čadež.

‘Ježeva kuća’ premijerno je prikazana na ovogodišnjem Berlinaleu gdje je osvojila posebno priznanje u kategoriji Generation Kplus, a na Animafestu u Zagrebu, film je osvojio nagradu publike i posebno priznanje žirija. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festival u Annecyju jedan je od najstarijih i najvažnijih festivala animiranog filma koji svake godine okupi tisuće profesionalaca iz svijeta animacije.

HAVC


Ježeva kuća i U plavetnilo: Posebna priznanja na 67. Berlinaleu


Ježeva kuća na 67. Berlinaleu


Animirani film: Ježeva kućica postaje Ježeva kuća


Tagged: , , , , , , , , , , ,