Antiaging prehrana nutricionistice Lejle Kažinić Kreho

U Zagrebu je, u Cafeu Gymnasium u sklopu Muzeja Mimara, predstavljena knjiga dr. Lejle Kažinić Kreho ‘Antiaging prehrana’ kojom je prisutne upoznala koliko zdrava i uravnotežena prehrana može poboljšati raspoloženje, usporiti procese starenja organizma i dovesti do bolje vitalnosti i zdravlja.Predstavljanje je moderirala spisateljica i psihoterapeutkinja Milana Vlaović i kroz razgovor s dr. Kažinić Kreho dodatno pojednostavila i objasnila prednosti alkalnog načina prehrane, koji se znanstveno potvrđuje kao izvrsna prirodna terapija protiv starenja. Također je pojasnila što kiselost stvara našem tijelu te kako bolesti liječiti alkalnom prehranom. ‘Prednost knjige je što je pisana jednostavnim i razumljivim jezikom za svakoga, a razotkriva i mnoge manje poznate činjenice o kvalitetnoj i uravnoteženoj prehrani. I sama sam pobornica zdrave prehrane koju smatram vrlo korisnom za stanje općeg zadovoljstva duha i tijela’, rekla je Milana Vlaović.

‘Današnje društvo bazira se na kultu mladosti, da ne kažem kako smo postali opsjednuti mladošću. To i nije loše dok god prirodnim putem utječemo na proces starenja. U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala ih čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o antiaging prehrani dođu do što većeg broja ljudi jer, osim praktičnih razloga poput mladolikog izgleda, ovakvim načinom prehrane možete uistinu utjecati na svoje zdravlje i osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Uvijek istaknem da je hrana naša najintimnija veza s vanjskim svijetom i upravo je ona sredstvo kojim oblikujemo naše unutarnje zdravlje i naš vanjski izgled’, izjavila je dr. Lejla Kažinić Kreho.

Dr. Lejla Kažinić Kreho magistrica je nutricionizma i dugogodišnja članica Britanskog nutricionističkog društva. Studirala je na prestižnim sveučilištima u Velikoj Britaniji – Kraljevu koledžu, potom na Londonskom sveučilištu te institute Dunn Sveučilišta u Cambridgeu – a ujedno je i utemeljiteljica alkalnog načina prehrane u Hrvatskoj i najveći ambasador takve vrste prehrane.

Knjiga osim praktičnih i teoretskih znanja donosi i 30 recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima, 15 recepata za savršen i mladolik ten, kosu, mladenačku cirkulaciju te prijedloge za prehranu kojom ćete pobijediti stres, riješiti se hiperpigmentacije, akni i sličnog.

‘Drago mi je da je doktorica uspjela približiti knjigu i nama koji nismo vezani uz medicinu i nutricionizam. Knjiga je jednostavna, a recepti se mogu lako pripremiti i ne iziskuju puno vremena, znanja ili novaca. Uistinu, ovo je knjiga koja je trebala svima koji se brinu za svoje zdravlje’, istaknula je Ana Marija Žužul, predstavnica izdavača Školske knjige.

Vrijeme je da se uoči ljeta posvetimo svom zdravlju i kvalitetnu prehranu uvrstimo na svoje jelovnike. Vrijeme je za knjigu Antiaging prehrana.

J. G. / Foto: Karla Jurić


Tagged: , , , , , , , , , , ,