Antologija: Bebek – 40 godina

Croatia Records s ponosom predstavlja izdanje ‘Antologija/Bebek/40 godina’ kao presjek karijere Željka Bebeka, jednog od najznačajnijih glazbenika na našem području, ali i šire. Na četiri CD-a objavljene su najpoznatije pjesme u izvedbi ovog legendarnog pjevača koji slavi 40 godina više nego uspješne karijere.
Antologija-Bebek - 40 godinaNa prvom CD-u nalaze se pjesme iz razdoblja Bijelog dugmeta posebne po činjenici da su sve remasterirane u Abbey Road studiju u Londonu tijekom stvaranja luksuznog izdanja ‘Bijelo dugme – Box set deluxe’, objavljenog 14.11.2014. u nakladi Croatia Recordsa. Jedan od najvećih diskografskih projekata u hrvatskoj povijesti, izdan je 40 godina od objavljivanja ‘Kad bi’ bio bijelo dugme’ 1974. godine, prvog albuma Bijelog dugmeta i sadrži 9 studijskih albuma na vinilu i bonus singlicu ‘Top/Ove ću noći naći blues’, knjigu ‘Bijelo dugme’ s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere benda te rijetke memorabilije grupe. Na Bebekovoj antologiji našle su se pjesme ‘Selma’, ‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira’, ‘Ima neka tajna veza’, ‘Loše vino’, ‘Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš’, ‘Pristao sam biću sve što hoće’ i druge.

Drugi i treći CD sadrže sve hitove Bebekove solo karijere kao što su ‘Sinoć sam pola kafane popio’, ‘Da je sreće bilo’, ‘Šta je meni ovo trebalo’, ‘Tijana’, ali i uspješnice s posljednjeg albuma ‘Gdje sam bio s’ kim sam pio’, ‘Ožiljak’ i ‘Kaldrma’. Na posljednjem, četvrtom CD-u, našle su se Bebekove suradnje s Halidom Bešlićem (‘Da zna zora’), Alkom Vuicom (‘Ako odeš’), Severinom (‘Rastajem se od života’), Crvenom jabukom (‘Kletva’), Varaždinskim tamburaškim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom. Antologija broji ukupno 53 pjesme na 4 CD-a.

O Bebekovoj karijeri u antologiji su pisali Siniša Škarica, Dušan Vesić, Ognjen Tvrtković i Miroslav Rus.

‘I tako sam gledao Bebeka na početku karijere i u prvoj polovici svibnja ove godine u ljubljanskom klubu Cvetličarna, kada je nastupao s ekipom mladih, nabrijanih pratećih glazbenika. Prošlo je 40 godina između, ostarili smo – ali nas je spajalo samo jedno: njegov raspukli glas i one iste snažne emocije s kojima je otpjevao i prve pjesme Bijelog dugmeta’, napisao je Ognjen Tvrtković.

Željko Bebek predstavit će izdanje ekskluzivnim koncertom u Green Gold Clubu u ponedjeljak, 22. prosinca od 21 sat.

C. R.


Pročitajte još: Predstavljen Bijelo dugme – Box set deluxe , Željko Bebek nakon dugo vremena u Dubrovniku


 

Tagged: , , , , , , , , ,