Austrija: Zimski odmor u Obertauernu

U Klubu književnika u Zagrebu predstavljene su novosti za predstojeću zimsku sezonu s austrijskog skijališta Obertauern, smještenog na najvišem visinskom položaju pokrajine Salzburg i, kako kažu, najsigurnijim prirodnim snijegom. Prezentaciju je vodio direktor turističkog ureda Mario Siedler.Obertauern, skijalište na najvišoj nadmorskoj visini u pokrajini Salzburg, zimsko je sportsko odredište s najvećom sigurnošću prisutnosti snijega u Austriji što jamči savršene uvjete od kraja studenog do početka svibnja.

Usred fantastičnog planinskog krajolika savezne pokrajine Salzburg na nadmorskoj visini između 1630 i 2313 m, 100 km čarobnih skijaških staza, jedna gondola, 18 sedežnica, jedna žičara koja je kombinacija sedežnice i gondole, šest vučnica, 31 km veličanstvenih staza za skijaško trčanje, obiteljski skijaški park Bibo Bär i snježni park za freestyle čekaju da ih istražite. Osim toga, Obertauern nudi najsuvremeniji komfor hotela i apartmana, ima sjajnu ponudu wellnessa i fitnessa, različite mogućnosti za shopping, mnoštvo Après-Ski lokala, uzbudljiv noćni život, brojna vrhunska događanja i predivno opuštenu atmosferu.

Ima li što praktičnije i zgodnije od toga da izađete iz svoje hotelske sobe i već ste gotovo na skijaškoj stazi – i to usred lijepe savezne pokrajine Salzburg? Tu iz svakog objekta smještaja možete izravno, bez vožnje autobusom, uskočiti na 100 kilometara skijaških staza – jedinstveno jamstvo ‘ski in ski out’ – izravno iz kreveta na skijašku stazu. S ‘kružnom skijaškom transverzalom Tauern’ Obertauern je jedno od najatraktivnijih kružnih skijališta u Alpama, na kojem vas jedna čarobna staza vodi do sljedeće. Kružna transverzala ‘Super Seven’ zahtjevne skijaše vodi na sedam najviših vrhova oko Obertauerna. Tamo ‘na samom vrhu’ najbliži ste potpunoj sreći na odmoru.

No, u Obertauernu se ne nude samo prokušani zimski sportovi poput skijanja, skijaškog trčanja ili sanjkanja, nego i najnoviji trendovski sportovi, kao što su snowkiting – zmajarenje na snijegu i snowbiking – skijaški bicikl. A za one koji znaju uživati u životu vjerojatno nema ništa romantičnije od vožnje s partnerom u kočijama kroz čaroban zimski krajolik.

Après Ski i noćni život u skijalištu na najvišoj nadmorskoj razini u pokrajini Salzburg legendarni su kao i gotovo nenadmašna sigurnost da će biti snijega. No Obertauern već nekoliko godina privlači sve više obitelji i u međuvremenu se nesumnjivo uvrstio u red najbolje opremljenih regija za zimske sportove za cijele obitelji u području Alpa. Ključna ponuda za obitelji s djecom je obiteljski skijaški park Bibo Bär, koji se nalazi u samom središtu mjesta.Još jednu posebnu ponudu za obitelji s djecom do 15. godine života priprema Bobby, bijeli zec iz Obertauerna. U okviru ‘Bobbyjevih snježnih pustolovina’, paket aranžmana koji uključuje mnogo sjajnih usluga, već od 199 eura nadalje djeca mogu naučiti skijati kao kroz igru.

Posebna i nova atraktivna ponuda očekuje mlade goste u sezoni 2017./18. Poznata i omiljena kružna transverzala sada postoji u dvije verzije za djecu i mlade, ovisno o razini znanja i kondiciji mladih skijaša. ‘Bobbyjeva kružna transverzala’, nazvana po lokalnoj maskoti, bijelom zecu Bobbyju, nudi zabavnu i raznoliku transverzalu za mlađu djecu; transverzala ‘My Track’ nudi više izazova i zabave za naprednu djecu i mlade.

Naravno, u Obertauernu neće nedostajati niti noćnog života – bez obzira izađete li sami ili s prijateljima. U uzbudljivoj ponudi noćne scene svatko će pronaći ono što traži: vruće ritmove, cool pića, zanimljive ljude i pregršt zabave. U potpuni užitak skijanja spada i predah u jednoj od mnogobrojnih skijaških koliba. Tamo se danju možete okrijepiti slasnim zalogajima i sanjariti na jednoj od sunčanih terasa ili navečer uz kuhano vino opušteno završiti prekrasan dan.

S. P.Tagged: , , , , , , ,