Auto spektakl na pisti u Velikoj Gorici

Fascinantne slike nekih od najskupljih i najatraktivnijih automobila današnjice obilaze Hrvatsku posljednjih dana.Pravi spektakl, drugu godinu zaredom, održao se na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikog Gorici. Tisuće zaljubljenika u najsuvremenija dostignuća auto svijeta s oduševljenjem je pratilo svaki potez iskusnih vozača.

Supercar Owners Circle – SOC Croatia 2022. priredio je Hrvatskoj tako prizore kakvi se rijetko viđaju u svijetu. Tako se u Velikog Gorici mogao vidjeti novi Aston Martin Valkyrie AMR Pro., a Mate Rimac i njegovi automobili iz brenda Bugatti Rimac privlačili su posebnu pažnju gledatelja. Prvi put ikada predstavljen je Auto Mira – Peace Car. Riječ je o specijalnom projektu koji je SOC razvio u suradnji s tvrtkom Aston Martin, a iz Velike Gorice poruka mira na ovaj način odlazi u svijet.

Grad Velika Gorica i Turistička zajednica grada kao partneri projekta su osigurali parking za sve posjetitelje koji su pristigli iz cijele Hrvatske kako bi uživali u ovom jedinstvenom događaju. Vikend posvećen automobilima posjetili su i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice i Maja Toth, direktorica TZ-a.

Od 2014. Supercar Owners Circle iz godine u godinu promovira kulturu kolekcionara superautomobila i hiperautomobila, oživljavajući svjetsku zajednicu koja je dom najprofinjenijim kolekcionarima iz cijelog svijeta. SOC je predan promicanju vrijednosti za koje se zalaže svaki strastveni kolekcionar, spajajući ljepotu i istraživanje na način koji omogućuje susret stvarnosti i čarolije.

T. D. / Foto: Josip ŠkofTagged: , , , , , , ,