Autorske bure u Loparu i Baškoj: Asja Bakić i Edo Popović

Posada programskog pravca Lungomare Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastavlja obilazak kvarnerskih otoka. Nadolazeće otočke ‘Autorske bure’, druženja s piscima koji borave na književnim rezidencijama, održat će se u Loparu na otoku Rabu, 26. travnja u DVD-u Lopar (20 sati) s Asjom Bakić te 27. travnja (18 sati) u Galeriji Zvonimir u Baškoj s Edom Popovićem. S njima će razgovarati Željka Horvat Čeč.‘Autorske bure’ dio su programskog pravca Lungomare, koji u razdoblju od ožujka do svibnja na 15 lokacija uzduž kvarnerske obale ugošćuje autore iz Hrvatske i regije. Oni će, inspirirani lokacijom, napisati kratke priče, koje će do kraja godine biti objavljene u zbirci.

Asja Bakić radi kao novinarka i književna prevoditeljica te živi u Zagrebu. Autorica je zbirke pjesama ‘Može i kaktus, samo neka bode’ (2009), zbirke kratkih priča ‘Mars’ (2015) i bloga ‘U carstvu melanholije’. Uređivala je i pisala za Muf, portal za feminističko čitanje popularne kulture. Izabrana je za jedan od deset novih književnih glasova Europe u 2017. godini.

Edo Popović studirao je komparativnu književnost te hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a danas živi između Zagreba i Stranice Gornje u Ribničkoj dolini. U osamdesetima je bio jedan od pokretača i urednika časopisa Quorum. Od 1991. do 2000. profesionalno se bavio novinarstvom, pa je objavio mnoštvo reportaža s bosanskohercegovačkih i hrvatskih ratišta, a kao vojnik sudjelovao je u akciji Oluja. Knjige su mu prevedene na desetak jezika.

J. A.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,