Balada Sutra: Tena Vodopija i Matija Dedić

Pjevačica Tena Vodopija, inače dobro poznata u jazz krugovima, ostvarila je suradnju s glazbenim virtuozom Matijom Dedićem koja je rezultirala pravom glazbenom poslasticom.

Tenin osebujan karakter i energija koju posjeduje izvlači ju iz okvira standardnog jazza i svrstava u ozbiljan pop izričaj što potvrđuje u ovoj pjesmi. Nježna balada ‘Sutra’ odraz je Tenina glazbenog entuzijazma, a njezin fantastičan vokal praćen je izvanserijskim virtuozom Matijom Dedićem koji je ovoj pjesmi dodao svoj šarm. Tekst je napisala Uršula Tolj, autor glazbe je Željen Klašterka dok je za aranžman bio zadužen Luka Udjbinac.

‘Matija i ja znamo se već neko vrijeme, no nismo do sada imali priliku surađivati. Matijin rad pratim već godinama i suvišno je komentirati koliko ga cijenim i volim njegov rad. Već na prvo slušanje u aranžmanu sam čula Matiju. S time su se složili i Luka i Željen, a ne moram govoriti koliko sam bila sretna kada je Matija pristao i rekao da mu se čitava priča sviđa’, otkriva Tena Vodopija.

Za spot snimljen na sljemenskim lokacijama zaslužna je video produkcija Kadar 22, a posebno je zanimljiva radnja spota koja se vrti oko Tenine osobne priče. ‘Odabrala sam to mjesto, jer je ta stara bolnica za plućne bolesti upravo i razlog i mjesto gdje su se upoznali moji djed i baka. Oboje su bolovali od tuberkuloze te su tamo bili na liječenju. Baki koja je bila pravi borac odstranili su 2/3 plućnog krila. Djeda su pustili iz bolnice par mjeseci prije nje i zamislite, baka je znala pješice popodne odlaziti u Zagreb gdje bi otišli zajedno u kino i potom se sama u sumrak vraćala nazad u bolnicu na Sljeme. Takvu žrtvu zbog ljubavi danas rijetko vidimo. Sve u svemu, živjeli su sretno još nekoliko desetljeća, a kasnije odselili u Etiopiju. Oboje su umrli dok sam bila još prilično malena, tako da mi se ta priča urezala u sjećanje. Ta ustrajnost, borba za život u ratnim vremenima, borba za ljubav… Zapravo o tome i govori pjesma. Nema predaje, znaš da ‘jednom mora biti bolje’. Željela sam tu svoju emociju prenijeti u sliku i emociju’, otkrila je svestrana Tena koja voli koketirati s pop izričajem, no smatra da joj ne trebaju žanrovski okviri, jer ne želi da je publika veže tek za jedan stil.

C. R. / Foto: Jan Humski


Tagged: , , , , , , , , , ,