Bebek započeo mini turneju u prepunoj Ciboni

Mini turneja pod nazivom ‘Ono nešto naše 2018’ Željka Bebeka, započeta na Dan žena, pokazala je zašto je legendarni pjevač jedan od najboljih u regiji. Prvi u nizu od tri koncerta započeo je s naslovnom pjesmom sa svog albuma ‘Ono nešto naše’, koji se našao i u nominaciji za Porin.Od samog početka koncerta bilo je jasno da će publika pjevati od prve do zadnje pjesme, a pjevalo se gotovo puna tri sata. Hitovima koji su obilježili njegovu solo karijeru ‘Ja po kafanama’, ‘Prvak svijeta’, ‘Gdje sam bio’, ‘Il’ me ženi il’ tamburu kupi’ te hitovima Bijelog dugmeta iz vremena kad je bio pjevač ove kultne grupe ‘Na zadnjem sjedištu moga auta’, ‘Ako možeš zaboravi’, ‘Ipak poželim neko pismo’ i ostalim, rasplesao je oduševljenu publiku. Posebno iznenađenje bio je akustični dio koncerta na kojem je uz pratnju sina Zvonimira Bebeka na gitari te Branimira Mihaljevića na klavijaturama sa sinovima Matejom i Markom Mihaljevićem, na violini i gitari otpjevao pjesme ‘Ima neka tajna veza’, ‘Loše vino’ i ‘Selma’. Sastav koji je nazvao Očevi i sinovi, pridružio mu se kasnije i na velikoj pozornici gdje su uz već uigrani Bebekov bend nastavili svirati dobro poznate hitove.

Uz tamburaški sastav Gospodari noći s kojima je zapjevao istoimeni aktualni hit, Bebeku se kao posebna gošća pridružila i Franka Batelić. Zajedno su otpjevali jedan od najljepših dueta ‘Jabuke i vino’ iz 1983. godine koji je s njim u originalu pjevala Zana Nimani. Zanimljive su bile i projekcije koje su pratile pojedine pjesme, pa je tako za vrijeme Bebekove izvedbe pjesme s Oliverom ‘Ako voliš ovu ženu’ prikazan i spot.

Koncert je završio hitovima ‘Doživjeti stotu’, ‘Svi marš na ples’, ‘Da sam pekar’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’, ali pravu euforiju emocija doživio je uz hitove ‘Žuta ruža’, ‘Dabogda te voda odnijela’, ‘Sinoć sam pola kafane popio’, ‘Da je sreće bilo’, ‘Pristao sam, bit ću sve što hoće’. Koncert je završio prigodnom ‘Laku noć svirači’, no publika Bebeka ni tada nije htjela pustiti da ode s pozornice. Na bis je još jednom ponovio neke od svojih velikih hitova, a uz pjesmu ‘Ono nešto naše’ oprostio se od zagrebačke publike.

C. R. / Foto: Goran Berović


Tagged: , , , , , , , , , ,