BeBlue pobjednik 7th Croatian Blues Challengea

Rovinjski sastav BeBlue pobijedio je na sedmom nacionalnom natjecanju najboljih domaćih blues glazbenika. Time je stekao pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju 32th International Blues Challengeu u Memphisu te na 8th European Blues Challengeu u proljeće 2018. godine.
Be BlueUz to, BeBlue je osvojio i snimanje singla u zagrebačkom Greenwood studiju. Pobjednički sastav ovogodišnjeg CBC-a nastupio je u sastavu Sanjin Banić Bane (gitara, vokal), Marko Kalčić (bas gitara) i Goran Salvi (bubanj).

Nakon dva iznimno zanimljiva regionalna finala pred punim klubovima u Zagrebu i Puli, u velikom nacionalnom finalu u pulskom Rock Caffeu, u natjecateljskoj kategoriji nastupili su regionalni pobjednici – B# Band iz Zagreba i rovinjska grupa BeBlue. Oba sastava su svojim odličnim nastupima oduševila klub i stvorila fantastičnu atmosferu, a pobjedu je ‘na domaćem terenu’, zasluženo odnio BeBlue. Uz natjecatelje su na nacionalnom finalu nastupila i dva gosta: gitarist i pjevač Tony Lee King se predstavio publici sa svojim vlastitim skladbama i najavio povratak na blues scenu, a gosti iz Slovačke Luboš Bena i Bonzo Radvanyi su (na svojem trećem nastupu u Hrvatskoj) oduševili prisutne dinamičnim i veselim pristupom blues glazbi. Odlični Slovaci svoj su nastup završili pjesmom ‘Boogie for Pula’, a za bis su izveli ‘Sweet Home Chicago/Pula’ i time dodatno razveselili publiku.

S. M.


Zagorje Blues Etno Festival
2. Zagorje Blues Etno Festival
Tagged: , , , , , , , , , ,