Beck’s: 4 sastojka, 4 umjetnika i 4 bicikla

U Francuskom paviljonu u Zagrebu održan je Chain Reaction party na kojem su predstavljeni unikatni custom-made bicikli, rezultat suradnje Beck’sa s Duškom Ilijevićem i brendom SentiMental Bikes te četvero afirmiranih kreativaca, poznatih na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni.dusko-ilijevic-oko-hrast-i-ana-tevsicKao dio platforme Beck’s Limited Edition, koja spaja filozofiju brenda Beck’s i specifičnih umjetnika iz polja interesa brenda, posjetitelji su mogli vidjeti jedinstvene intervencije na poznatim biciklima, koji se time pretvaraju u umjetnička djela u duhu sto godina starih motocikala. Beck’s je tako ujedinio umjetnike različitih interesa i smjerova koji su dodatno uredili četiri jedinstvena bicikla – poznatu likovnu i uličnu (street art) umjetnicu Oko, međunarodno priznatu produkt dizajnericu Anu Tevšić koja djeluje pod brendom LoveAna, jednog od najzanimljivijih street artista Lonca, koji je afirmiran i na svjetskoj street art sceni, te nagrađivanoga grafičkog dizajnera i tipografa Marka Hrastovca Hrasta.

U sklopu nagradnog natječaja među brojnim pristiglim prijavama izabrani su najkreativniji dobitnici koji su na originalan način ispričali kratku priču o svojem najdražem biciklu i na taj način osigurali jedan od četiri jedinstvena bicikla. Dobitnicima su bicikle uručili sami autori, a oduševljenje je nastupilo kada su imali priliku vidjeti osvojene bicikle, koji su prava umjetnička djela.

‘Što srce poželi, a glava zamisli, naše ruke mogu izraditi!’, izjavio je Duško Ilijević, vlasnik brenda SentiMental Bikes te nadodao kako je brend nastao s ciljem izrade novih, neuobičajenih, dobrih i pozitivnih stvari.’Kada u cijeli recept dodate ekipu iz Beck’sa koja uleti s idejom ‘Idemo napraviti bickle kao četiri elementa piva’ i povežu te s kreativcima poput naših biciklističkih ambasadora Oko, Lonca, Hrasta i LoveAne te samim tim pomnože tvoj recept s 4, nema šanse da ti bude dosadno!’, istaknuo je Ilijević.

Zlatko Nojkov, marketing menadžer premium brands Zagrebačke pivovare naglasio je da Beck’s oduvijek pronalazi inspiraciju u kreativnim radovima hrvatskih umjetnika i dizajnera kako bi oduševio svoje potrošače. ‘Upravo smo zato i pokrenuli Beck’s lančanu reakciju iz koje su proizašla ova četiri fantastična i unikatna bicikla u kojima će uživati naši potrošači tj. dobitnici nagradnog natječaja’, pojasnio je Nojkov.

Produkt dizajnerica Ana Tevšić opisala je svoju viziju tih posebnih bicikala: ‘Ovo je za mene bio novi izazov. Inspiracija za ideju došla je iz želje da kruti i hladni materijal utoplim, što me odvuklo u istraživanja starinskih bicikala izrađenih od kože. Htjela sam dobiti malo mračniju verziju bicikla koji može pristajati svakome i biti bilo gdje. Crna osnova, upotpunjena svjetlosmeđom kožom, ima klasičan i otmjen prizvuk. Crveni detalji koje smo dodali na takvu podlogu donose odmak, služe kao zanimljiv koloristički akcent i podižu cijelu kombinaciju. Mnogo ručnog rada i truda koji su ideju prenijeli u stvarnost na kraju su proizveli definitivno poseban custom-made bicikl! Nadam se da će novi vlasnik biti jednako sretan ili sretna s njim kao i ja.’

Beck’s je za ambasadore projekta Beck’s Chain Reaction odabrao kreativce i umjetnike koji su aktivni predstavnici urbane umjetničke scene, a njihov se specifični umjetnički izraz i posvećenost detaljima odražava i na ovim unikatnim biciklima, u kojima će priliku imati uživati sretni dobitnici natječaja i time postati i vlasnici pravih umjetničkih djela na dva kotača.

Osim u atraktivnoj izložbi bicikala, gosti su mogli uživati i u Beck’su uz elektronske zvukove Novella iz poznatog domaćeg DJ kolektiva Ekstrakt Crew te inovativnoj videoinstalaciji videoumjetnika Ivana Liika.

K. B. / Foto: Dalibor Urukalović (Pixsell)


Ana Rucner-Beck'sperience
Ana Rucner: Peti element Beck’sperience projekta
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,