Urban, Borša i Udruga Kamensko dizajnirali Beck’s ruksake

U suradnji s Damirom Urbanom, kreativnim dvojcem koji stoji iza branda Borša by Mala radnja dizajna te Udrugom Kamensko, Beck’s je na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar predstavio posebnu seriju jedinstvenih Borša ruksaka proizvedenih u Hrvatskoj – Beck’s #UrbanEdition.
Beck's i hrvatski kreativci‘Lako je slijediti trendove, no nije ih lako postavljati. Upravo smo zato pokušali stvoriti drugačije ruksake iza kojih stoji oznaka hrvatski dizajn i to uz pomoć poznatih hrvatskih kreativaca. Damir Urban, Borša i Udruga Kamensko zbilja su tim iz snova’, izjavila je Ana Krstulović, marketing menadžerica premium brendova Zagrebačke pivovare i dodala: ‘Nije bilo dvojbe koji dizajn torbe odabrati. Borša by Mala Radnja Dizajna u kratkom je roku postala pravi hit među mladima koji prate modu, ali ne slijede slijepo trendove. Jednako tako, unikatni modeli Borši sjajno funkcioniraju u svim prigodama.’

Svaki Beck’s #UrbanEdition ruksak krasi ručno oslikana tkanina, a riječ je o puno fragmenata jedne slike koDamir Urban-Beck's #UrbanEditionju je naslikao Damir Urban. ‘Pokušao sam prenijeti energiju, emociju te pozitivnu i dobru vibraciju bojom i direktno radom rukama na platnu. Tako će osoba koja će nositi torbu, zapravo, dobiti i dio mene u najboljem smislu. Bez ikakvih medija između, samo boja i ja’, objasnio je Urban.

Na svakom Beck’s #UrbanEdition ruksaku nalazi se i pričvršćena trakica koja se može skinuti i nositi kao ‘statement’ narukvica, a koju su izradile članice Udruge Kamensko. Trakice dolaze u raznim bojama, a svaka boja nosi određeni stih. Svi stihovi zajedno tvore pjesmu ‘Oklop i sidro’ koju je napisao Damir Urban ekskluzivno za ovaj projekt. Njezina posebnost je što se mijenja svaki put kada se stihovi različito poslože u cjelinu. Tako se iz osam kombinacija stihova može dobiti nebrojeno varijanti pjesme.

Limitirani Beck’s ruksaci dizajnirani su da bi izmamili osmijeh na lice budućih vlasnika, a priliku da to postanu dobit će svi zainteresirani u nagradnom natječaju na facebook stranici Beck’s Hrvatska koji počinje 25. rujna. Zato svi u borbu za Boršu! Saznajte više na urbanedition.becks.hr

M. L.


Damir Urban
Urban & 4: Priđi mi bliže
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,