Belje: Kravica Kraljica – novi brend mliječnih proizvoda

Pod novim brendom ‘Kravica Kraljica’ Belje je tržištu predstavilo novu liniju mlijeka i mliječnih proizvoda koji izlaze iz mljekare u Osijeku, u kojoj je početkom godine, nakon uspješno realiziranog preuzimanja pogona, nastavljena 70-godišnja tradicija proizvodnje domaćih mliječnih proizvoda.
Belje je jedina velika mljekara u Hrvatskoj, koja uz proizvodne kapacitete, ima i farme mliječnih krava. Uz svoje vlastito mlijeko, koje daje 4000 krava na farmama Belja i 2000 krava na farmama Vupika, Belje otkupljuje mlijeko kooperanata s područja svih pet slavonskih županija.

Ta široka sirovinska baza domaćeg mlijeka bila je i podloga za razvoj novog brenda čiji naziv i vizual Kravice Kraljice predstavlja više od 7500 kravica s domaćih farmi. Njihovo je mlijeko baza svih novih proizvoda koji se na tržište plasiraju u različitim pakiranjima: svježe i trajno mlijeko, svježi sir s vrhnjem, klasični i grčki jogurt i vrhnje.

S novim brendom je Belje napravilo i ekološki iskorak, jer je trajno mlijeko Kravica Kraljica jedino u Hrvatskoj koje se pakira u ambalaži načinjenpj od 82% materijala na biljnoj bazi (karton i plastika na bazi šećerne trske), čime je ugljični otisak tog pakiranja smanjen za 18%.

‘Belje je godinama najveći proizvođač mlijeka u Hrvatskoj i logična je naša želja da vlastito mlijeko plasiramo na tržište kroz domaće mliječne proizvode. Godišnje zajedno s partnerima i kooperantima proizvedemo 58 milijuna litara mlijeka što čini 14% ukupne količine kravljeg mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj. Stoga nam je jako važno da potrošači znaju da se radi o hrvatskom mlijeku, jer im mi jamčimo sljedivost cjelokupne proizvodnje, od farme do finalnog proizvoda na polici. Kontinuirano radimo na razvoju proizvoda, pa ćemo do kraja godine na tržište izaći s brojnim novitetima, a zajedno s razvojem linije mliječnih proizvoda Kravica Kraljica, razvijat ćemo i kooperantske odnose i kvalitetu domaćeg mlijeka’, istaknuo je Andrej Dean, predsjednik Uprave Belja, naglasivši da je preuzimanje proizvodnog pogona osječke mljekare (bivši brend Meggle) bila prva investicija Fortenova grupe, kojom je osiguran nastavak proizvodnje i radna mjesta za 88 zaposlenih te sigurnost proizvodnje za 249 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

‘S ponosom možemo reći da proizvodi Kraljica Kravica nose oznaku 100% hrvatsko. Naime, glavne odrednice našeg poslovanja su sljedivost, dobrobit životinja i održiva proizvodnja. Osim automatizacije u proizvodnji i mužnji, koja je u vrhu svjetskih standarda, u našim prostranim domaćim štalicama o kravama se svih 365 dana u godini brinu naši dugogodišnji zaposlenici koji se doista trude tretirati ih kao kraljice. Uz to, njihova prehrana se temelji na domaćim sirovinama s naših oranica’, istakao je Tomislav Radišić, direktor Tvornice mliječnih proizvoda Belje.

B. P.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,