Beogradski Repetitor na krovu MSU

Jedan od najuzbudljivijih live bendova u Europi, post punk trio Repetitor, nakon europske turneje, u subotu, 7. srpnja svira na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu pete sezone Ljeta u MSU.Ovaj eksplozivni beogradski trojac natjerat će vas da se ponovno zaljubite u rock jer oni su ‘Nirvana 21. stoljeća i došli su spasiti rock!’ (John Robb, Louder Than War)

Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, moći ćete posjetiti i izložbe: ‘Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba’ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata. Također možete vidjeti i ‘Rez / Cut’, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Prije početka koncerta očekuje vas i performans hrvatskog umjetnika Marijana Crtalića pod nazivom ‘Časna pionirska’.

Već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je hvaljena britanska drama ‘Viktorija i Abdul’ koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona. Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će vam se prije početka koncerta predstaviti dvoje autora: Darko Šeparović i Lara Mitraković.

J. G.


Tagged: , , , , ,