Bijelo dugme: Ko ne poludi taj nije normalan!

Kraj godine donosi jednu od najvećih vijesti u regionalnoj diskografiji: u prodaji je novi CD Bijelog dugmeta ‘Ko ne poludi taj nije normalan!’.Riječ je o novim izvedbama Dugmetovih megahitova, kao što su ‘Ružica si bila sada više nisi’, ‘Napile se ulice’ i ‘A i ti me iznevjeri’, prvom njihovu izdanju nakon jednog od najvećih diskografskih projekata na ovom području ‘Bijelo dugme Box Set Deluxe’ (LP), objavljenog 2014. godine, koji je donio Abbey Roadove remastere svih njihovih kultnih albuma.

Ove nove izvedbe dijelom su zabilježene na spektakularnom koncertu u pulskoj Areni, dijelom tijekom dojmljivog gostovanja na Seoskom turizmu Rakić u Vojkovačkom Kloštru, a album je zaokružen u beogradskom Studiju Kamarad, gdje su, pod Bregovićevim producentskim vodstvom, dovršeni snimanje i miks. Mastering snimki obavio je Goran Martinac, producent Croatia Recordsa.

Dio ovih nastupa ranije je bio popraćen dokumentarnim filmom ‘Lijepom našom s Goranom Bregovićem’, emitiranom na CMC televiziji.

Jezgru ovih zapanjujućih novih interpretacija čine Bregović i dva Dugmetova pjevača, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa, dok se kao gosti javljaju Muharem Redžepi na goču, Bokan Stanković i Dragić Veličković na trubama, Stojan Dimov na saksofonu te Aleksandar Rajković i Miloš Mihajlović na baritonima.

Upečatljivu naslovnu fotografiju potpisuje Nebojša Babić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Orange studio, zaokružujući ovo izdanje u jedno od najatraktivnijih u ovoj godini.

C. R.


Predstavljen Bijelo dugme – Box set deluxe
Tagged: , , , , , , , , ,