Biografski film o Bobu Marleyju u kinima

Brojna publika na samo Valentinovo proslavila je ljubav u u CineStar kinima uz sjećanje na legendarnog glazbenika, pretpremijerno pogledavši film ‘Bob Marley: One love’.

Glazbena i kulturna ikona Jamajke, Bob Marley, ostavio je neizbrisiv trag i naslijeđe te svima približio reggae i rastafarijansku kulturu, stavljajući na prvo mjesto ljubav i duhovnost. Brain Holidays jedan od ključnih reggae bendova u Hrvatskoj, u Kaptol Boutique Cinema izveo je uživo Marleyjeve najpoznatije pjesme te posjetitelje na taj način uveo u pretpremijeru filma.

Povodom 79. obljetnice njegova rođenja, publika ima sjajnu priliku upoznati se s brojnim detaljima iz bogatog života prerano preminulog glazbenika koji je svojim viđenjem života i ljubavi utjecao na brojne generacije.

Film ‘Bob Marley: One Love’, studija Paramount Pictures u distribuciji Blitz filma, producirali su, među ostalim, njegova supruga Rita Marley, njihov sin Ziggy i kći Cedella pružajući osobni i neprocjenjiv uvid u život legende.

‘Ništa se ne događa prije nego što dođe vrijeme za to, a sada je došlo to vrijeme da se govori o našem ocu u biografskom izdanju, na velikom platnu’, rekao je Marleyjev sin Ziggy prije izlaska filma te dodao: ‘Čuli ste glazbu i mislite da poznajete tog čovjeka, ali shvaćate li doista kroz što je sve prošao i koji su ga trenuci oblikovali u osobu kakva je postao… Ovaj film će vam po prvi put predočiti kako je bilo biti u njegovoj blizini, vidjeti njegovu bol, tugu, njegovu radost i njegovo iskupljenje. Veselimo se što ćemo ovim filmom inspirirati ne samo dugogodišnje obožavatelje, već i mlađu generaciju, dajući im povod za istraživanje Bobova života i glazbe i na taj način širiti njegovu univerzalnu poruku ujedinjenja, pravde i mira diljem svijeta.’

Ulogu legendarnog glazbenika preuzeo je Kingsley Ben-Adir, a Lashana Lynch glumi njegovu suprugu Ritu. Film je režirao Reinaldo Marcus Green, poznat i kao redatelj filma ‘Kralj Richard’, nominiranog za Oscara, o Richardu Williamsu, ocu i dugogodišnjem treneru Venus i Serene Williams.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama CineStar kina diljem Hrvatske i online na cinestarcinemas.hr , a film je na redovnom programu od 15. veljače.

S.L. / Foto: Bojan Zibar


Biografski film o Bobu Marleyju

Tagged: , , , , , , , , ,