&Black&White: Hrvatska animirana serija

Dvije boje, kreativnost, humor i edukacija – sve na jednom, animiranom mjestu, u okviru novog hrvatskog animiranog serijala ‘&Black&White’. Amulet Studio predstavlja animiranu seriju od 13 epizoda, koja je nakon višegodišnjeg stvaranja i produciranja ugledala svjetlo dana te je spremna pokoriti animacijsku scenu u Hrvatskoj, ali i šire.Glavna ideja i cilj ovog kreativnog projekta je potaknuti razvoj vizualne percepcije kod djece i stvoriti prostor za specifično poimanje dizajnerskih rješenja i izvornog humora koji je također jedan od važnijih faktora ovog serijala. Ključna veza između epizoda i spomenutog (dominantnog) humora je igranje s ljudskom percepcijom koja se proteže od prve do zadnje epizode te i odraslima nudi priliku da se nasmiju i obogate svoju vizualnu kulturu.

Sve se odvija u 90 sekundi, koliko traje i zaplet svake pojedine epizode, u okviru stvarnog vremena gdje pratimo likove u intrigantnim i zanimljivim geografskim mjestima kroz različita povijesna razdoblja. Pregršt radnje, humora i crno bijele igre u svega nekoliko koraka ili bolje reći 13 zanimljivih epizoda koje će vas potaknuti na kreativno-edukacijski binge watching.

Zabaviti gledatelje, glavna je poruka i svrha ovog animiranog projekta koji će premijeru imati na Animafestu Zagreb, a potom kreće u Annecy na prestižni MIFA sajam – The International Animation Film Market, gdje se od 1960. godine doslovno živi animirani film. Nakon toga slijedi povratak u Zagreb na Dane hrvatskog filma.

Animirani serijal vjerojatno će imati velik doprinos u razvoju i širenju vizualne kulture te će dodatno promovirati Hrvatsku kroz svoj humor i kreativnost. Ovaj multiplatformski projekt planira i širenje na globalno tržište, a njegova atraktivnost je u tome što je univerzalno razumljiv svim kulturama i generacijama.

A. S.


Tagged: , , , , , , , , ,