Blagdanska jela s potpisom Karapandže, Skoke, Zirojevića…

Blagdani su sve bliže, pa naše misli putuju prema gastro delicijama koje ćemo pripremati za naše najmilije. Vrhunski chefovi ekskluzivno predlažu jela koja spajaju tradiciju sa suvremenom kuhinjom. Jela koja će oduševiti naše najmilije.Nakon proslave 20 godina u Hrvatskoj, Kotanyi otvara vrata jedinstvenog Gourmet kluba u Savskoj ulici u Zagrebu. Prostora namijenjenog razmjeni iskustava i znanja, za sve one koji u kuhanju uvijek iznova pronalaze nove izazove i zadovoljstvo.

Kotanyi je okupio ljude koji kuhaju s inspiracijom i koji su cijeli svoj život upravo tome posvetili, ali i one koji ponekad svoju kreativnost najbolje mogu izraziti kroz neko jelo i koji su odlučili da će to biti jedan važan dio njihovih života. Zajedničko im je svima da su u tome strastveni i da ih pokreće jedna čvrsta iskrena emocija.

Od onih najmlađih, studenata visoke škole za gastronomiju Aspira pa do legende gastronomije Steve Karapandže kojem se pridružila blogerica Lana Klingor Mihić, a sve kako bi pripremili tradicionalnu puricu s mlincima, crvenim zeljem i kestenima.

Svoja umijeća pokazao je i David Skoko uz Dragana Jovanovića iz Gastro kluba Pula, a da bi oni mogli pripremati razne delicije od tune pobrinula se ekipa mladih ribara i talentiranih kuhara iz Hook&Cooka. Hrvoje Zirojević je, uz asistenciju Matka Bukovca, pripremio razna jela od bakalara. Pero Savanović jelovnik je obogatio glaziranim mini pilićima. Za ono slatko na kraju se pobrinula Suzy Josipović Redžepagić, koja je uzvanike obradovala raznim sitnim božićnim kolačićima i panettone pudingom. Idealna blagdanska jela chefovi predlažu uz Coronica vina, a miksolog Marin Nekić uz neki od zimskih koktela.

Prva važna događanja u Kotanyi Gourmet klubu krenut će već početkom iduće godine, a radit će se na promociji mediteranske kuhinje i masterclassovima naših eminentnih chefova, koji će imati priliku svoja znanja podijeliti i prenijeti na kolege iz zemalja regije.

T. D.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,