Blitz-CineStar: U kina nakon 5 mjeseci pauze!

Blitz-CineStar otvara svoja kina od 20. kolovoza – velika je vijest za sve kinoljupce koji to će već tjednima iščekuju.Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima. Svijet se polagano prilagođava ‘novom normalnom’ nakon što je epidemija koronavirusa uzrokovala potpuno zaustavljanje svega na što smo navikli u normalnom životu. Nakon pet mjeseci vrijeme je za ponovni odlazak u kino dvorane!

‘Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet’, izjavila je povodom otvorenja Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

Kapacitet dvorana bit će limitiran, a on line sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno. Također među ostalim, CineStar vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova, kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima gdje je preporuka fizičke distance 1.5 metar.

CineStar od samog starta najavljuje izuzetno bogat i uzbudljiv filmski program. U prvom tjednu publika će moći pogledati čak nekoliko premijera: eksplozivni psihološki triler ‘Bijesan’ (Unhinged) s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, kao i beskrajno romantičnu i inspirativnu glazbenu priču ‘Još uvijek vjerujem’ (I Still Believe).

Za one najhrabrije tu je napeti horor ‘Brahms: Dječak II.’ (Brahms: Boy II.), a najmlađi mogu uživati u sinkroniziranim animacijama ‘Naprijed’ (Onward) i ‘Kapetan Sabljozubi i magični dijamant’ (Captain Sabertooth and the magic diamond).

B. L.Tagged: , , , , , ,