Boogaloo: Spektakl Gustafa za Patrikovo

Gustafi i štala u Boogaloou? Pa to je kao kad se kaže ‘dobar dan’ ili ‘izvolite’.

Štala svih štala! I još sv. Patrik? To se ne smije propustiti. Datum za pribilježiti u rokovnike i pametne mobitele je 16. ožujka, subota. Pretprodajna cijena ulaznica je 15 eura, a mogu se kupiti preko sustava Entrio i na njihovim prodajnim mjestima. Na ulazu će koštati 18 eura ako ih ostane. Uskoro će biti objavljeno i ime predgrupe.

Gustafi su glazbeni sastav kojeg su 1980. u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom Gustaph i njegovi dobri duhovi. Krajem godine, točnije 27. prosinca održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup na dan koji od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, izdali su pet godina kasnije. Gustafi su prepoznatljivi po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom, te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala, a zašto je tomu, pokazat će i ovaj put u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Od originalne postave ostali su autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja. S albumom ‘F.F.’ 2007. su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album. Svoj posljednji studijski album ‘Maneštra’ izdali su u prosincu 2015. Gustafi vole Boogaloo, a i Boogaloo voli njih. Toliko.

P. S. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,