Gustafi konačno skuhali Maneštru

Nakon izvrsnih najavnih singlova ‘Hiti se na mene’, ‘THC balun (Cumbia Istriana)’ i ‘Za ljubav se ne moli’ te EP-a ‘Maneštra vol. 1’, Gustafi su objavili jedanaesti studijski album ‘Maneštra’, koji sadrži deset pjesama.
Gustafi - ManeštraSnimljen je u bendovskom studiju u Maružinima, a zanimljivo je da je, po prvi put u 35-godišnjoj glazbenoj karijeri, sve pjesme snimio Edi Maružin. Za glazbenu produkciju je zaslužan dugogodišnji prijatelj benda i praktički član, Edi Cukerić, kojemu je ovo već deveti producirani album Gustafa, a uz to je na nekim izdanjima radio kao snimatelj, tehničar te koproducent. Miks je radio Tomaž Maras Mot u studiju RSL u Novom Mestu, također dugogodišnji suradnik, koji je pjesme i masterirao. Pomoćnici producenta su Čedo Mošnja i Edi Maružin, aranžmane brass sekcije je napravio Boris Mohorić, a za dizajn albuma i fotografije je zaslužan Ang Maružin.

Uz Gustafe (Edi Maružin – vokal, gitara, mandolina, bass, loops, samples; Čedo Mošnja – bubanj; Boris Mohorić – truba, vokal; Edin Pecman – klavijatura, harmonika; Romano Hantih – tuba; Martin Šikman – bass; Jimi Grgić – gitara; Bernarda Ravnić – vokal i Luka Horvat – truba), na albumu su svirali i gosti: Vlado Maružin – gitara, Gianluca Antonini – trombom, Emmanoel da Silva – perkusije, Ang Maružin – gitara, Alen Peruško – harmonika, Tatiana Giorgi – vokal, Zoran Karlić – vokal i Edi Cukerić – theremin.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

‘Maneštru’ poslušajte ovdje, a downloadajte u WAV ili MP3 formatu.

S. M.


Gustafi
Gustafi: Za ljubav se ne moli
Tagged: , , , , , , , , , ,