Boogie Lab: Adventski kronuti i kroštule

Dvije nove lokacije na zagrebačkom Adventu privlače pažnju (Fuliranje na Strossmayerovom trgu i na Zrinjevcu), a kronuti i kroštule Boogie Laba već su postali gastro hit koji mnogi žele probati.

Kronut je već u prvim danima Adventa oduševio mnoge. To je kombinacija croissanta i donuta, tj. croissant tijesta i donut oblika koji se prži poput krafne. Radi se tako da se u tijesto ‘laminira’ maslac više puta kako bi se dobili slojevi tijesta i maslaca kao na croissantu. Nakon toga se oblikuje u krug s rupom te stavlja na dizanje. Nakon što je proizvod dovoljno dignut. stavlja ga se na prženje. Ispržen se puni željenim kombinacijama. U ponudi je pet vrsta kronuta; slatke opcije Kikiriki & slani karamel, Pistachio & limun, Mandarina & kokos te slane opcije Kronut junetina i Zimski kronut.

Tradicionalna dalmatinska slastica Kroštula na Boogie Lab kućici je isto tako kombinacija croissant tijesta i tradicionalnih kroštula. Kroštula, kao tvrtka, poznata je po tome što je prva počela organizirano proizvoditi kroštule još prije 25 godina. Kako bi ubacili malo novog duha i prilagodili adventu i konzumaciji u hodu, napravili su posebno lisnato tijesto što im je dalo dodatnu hrskavost i sočnost. Na Zrinjevcu su u ponudi četiri vrste Kroštula. Slatke su opcije: Pistacija, Mandarina i Bajadera, a slana opcija Kroštule s kobasicom.

A. N. / Foto: Promo


Tagged: , , , ,