Book&zvook na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Na Međunarodnom sajmu knjiga koji se održava u Frankfurtu predstavlja se book&zvook – jedina hrvatska mobilna aplikacija za slušanje knjiga. Na nacionalnom štandu, u sklopu posebnog multimedijalnog kutka, posjetitelji sajma mogu iskusiti užitak slušanja audio knjiga i upoznati naslove iz njihove audioteteke.

Prvi je to put da se na hrvatskom nacionalnom štandu u sklopu najvećeg i najpoznatijeg međunarodnog sajma knjiga i nakladništva predstavljaju audio knjige i digitalna platforma za slušanje na hrvatskom jeziku. Book&zvook tehnološki je i produkcijski sklop u cijelosti nastao u Hrvatskoj.

Book&zvook je biblioteka audio knjiga na hrvatskom i drugim srodnim jezicima lansirana početkom 2020. godine i trenutno broji šezdesetak naslova – književnih i publicističkih djela domaćih i stranih autora te dječje književnosti. Obuhvaća suvremenu književnu produkciju te klasike i velikane domaće i svjetske književnosti. Antun Gustav Matoš, Vladan Desnica, Miljenko Jergović, Danilo Kiš, Virginija Woolf, Irena Vrkljan, Damir Karakaš, Edo Popović i Renato Baretić samo su neka od imena čija se djela nalaze u book&zvook digitalnoj knjižari, u vrhunskim glumačkim interpretacijama naših poznatih glumaca. Uz klasike i suvremena djela, book&zvook razvija i audio izvornike, književna djela nastala isključivo za slušanje, a među kojima je pjesnički recital Monike Herceg, prva publicistička knjiga u Hrvatskoj pisanoj za slušanje – ‘Balkanska predavanja’ Katarine Luketić, unikatna audio knjiga dijalektalne poezije Marice Buratović ‘Divertimjenti i lavuri’, ženska aktivistička zbirka poezije ‘Bez zastoja i bez straha’.

Sama aplikacija dostupna je preko Google i Apple distributivnih platformi te kroz Huawei AppGallery. Unutar aplikacije moguće je poslušati besplatne ulomke svih knjiga u ponudi, a preuzete knjige su pohranjene u memoriji uređaja te ih korisnici slušaju kroz integrirani player. Jednom kupljena knjiga trajno je vlasništvo registriranog korisnika i može joj pristupiti neograničen broj puta. Aplikacija pamti napredak u slušanju, moguće je prilagoditi brzinu naracije, a tijekom slušanja unositi vlastite bilješke.

Uz aplikaciju, nedavno je pokrenuta i internetska stranica www.bookzvook.com koja daje pregled svih izdanja dostupnih u aplikaciji s audio ulomcima iz svake knjige, najave o novitetima te različite vijesti i informacije o događanjima. U sklopu internetske stranice postoji blog podstranica – mjesto na kojem se objavljuju različiti tematski tekstovi, recenzije i prikazi audio knjiga te tekstovi o fenomenu slušanja iz različitih uglova, a sve sa svrhom otvaranja tema koje populariziraju audio knjige.

P.R. / Foto: book&zvook promo


Frankfurtski sajam knjiga: Politika, kralj i kraljica


Tagged: , , , , , , , , ,