Bota Šare fish cooking

Posjetitelji Adventa u Zagrebu proteklog su vikenda uživali u jedinstvenom kulinarskom spektaklu na mediteranskoj kućici Bota Šare.

Na radost brojnih znatiželjnika, od kojih su neki i po prvi puta vidjeli ovu gastro zanimljivost, mladi ribolovac Tomislav Šare filetirao je ribu zubatac.

Kako izgleda sam proces filetiranja te kako nastaju neke od najfinijih morskih delicija uživo su pratili mnogi te kasnije i probali delicije. Oduševljeni posjetitelji uživali su u čarobnim okusima Jadrana kao što su sashimi od zubatca sa paprom, uljem i stonskom soli na motaru i rikuli te carpaccio od škampa, tartar od kozica i svježe kamenice koji su zagrebačkoj ponudi adventskih specijaliteta dali posebnu čar.

Delicije ove stare malostonske obitelji na kućici Bota Šare na Europskom trgu uključuju i spring role na njihov način, stonske makarule, tučene masline, pečenice, domaće dalmatinske kobasice i drugo.

Fish cooking show predstavlja jednu od najzanimljivijih gastro ponuda ovog adventa, a posjetitelji imaju prilike uživati u ovoj zanimljivosti svakog petka i subote.

A. N. / Foto: Martina Cvek


Održivo ribarstvo: Svaka riba ima svoju priču

Tagged: , , , , , , , , , ,