Božo Vrećo: Krila (video)

Pjesmu ‘Krila’ objavljenu na sjajnom albumu ‘Melek’ (Croatia Records, 2018.) Božo Vrećo napisao je u teškom emotivnom trenutku i došla mu je kao spas od tugovanja i žaljenja za osobom koja to ne zaslužuje. No, što povezuje pjesmu ‘Krila’ i rudnik Kakanj?

Spona između snimanja u rudniku Kakanj i Božine pjesme ‘Krila’ je u spoznaji da na koncu ostajemo samo suočeni sa sobom i svojim mislima, životom i odlukama.

Spot u režiji Dine Kadragića sniman je na dvije lokacije rudnika u Kaknju, a sâm silazak u jamu za Božu je bio posebno iskustvo, u rudarskom kombinezonu koji su nosili nebrojeno puno puta različiti rudari i u kojima je od svakog od njih ponešto tuge i misli ostalo.

‘Kakva god tama da je oko nas, ma kako hladno od ljudi zna biti oko nas, mi smo taj tračak svjetlosti koji sija kroz pukotine i obasjava taj kilometarski put iz jame ka dnevnom svjetlu’, objasnio je Božo poruku koju nosi pjesma i spot te za kraj poručio: ‘Od običnog grafita do dijamanta dug je put i samo hrabri koračaju njime’.

C. R. / Foto: Nikola Knežević


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,