Carlsberg: Nova linija za punjenje limenki

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, u svom pogonu u Koprivnici svečano je otvorila modernu liniju za punjenje limenki.Uloženo je oko 3,5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za 46%. Linija će omogućiti i proširenje proizvodnje popularnog cidera Somersby, koji se izvozi u više od 20 zemalja.

Svečanom otvorenju prisustvovali su danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen; državni tajnik iz Ministarstva poljoprivrede, Šime Mršić; koprivničko-križevački župan Darko Koren, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić; Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu i Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia.’Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj’, kazao je Lehmann.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom.

Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cjelokupne Grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od desetljeća, odakle se izvozi na atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti…

‘Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika, jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija. Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama’, izjavio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

K. L. / Foto: Goran Jakuš


Tagged: , , , , , , , ,