Kraljevski pivski ručak

Kuhaona, mjesto koje svojim mirisima, okusima i zanimljivim tematskim radionicama redovito privlači veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, pretvorila se u pravo malo kraljevstvo.josipa-pavicic-i-petra-thuringKombinirajući vještinu, talent, znanje i maštu dvije vrhunske zagrebačke gastro umjetnice – Priske Thuring, chefice restorana Dubravkin put i Petre Jelenić, pastry chefice slastičarnice Mak na konac – s bogatim aromama Kraljevskog Pana, kreirana je zabavna i edukativna kuharska radionica, čija je tema zasjenila sve dosadašnje.

Naime, ovoga puta u pitanju je bio ‘Kraljevski ručak’, kojeg su i više nego uspješno pripremali Tomislav Gugo, savjetnik Danskog veleposlanstva, novinari i food bloggeri Morana Zibar i Zoran Vitas, predsjednica udruge osoba s invaliditetom ‘Mogu sve’ Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života – Davor Meštrović, Josipa Pavičić i Andrea Andrassy. Tijekom četverosatne radionice pripremljena su i degustirana jela koja se odlično sljubljuju s Kraljevskim Panom ili je on jedan od njihovih sastojaka, poput jakobovih kapica s pancetom, pivskih bbq rebrica s prilogom od tikvica u pivskoj tempuri te pohanih čokoladnih tartufa kao desert.

Da se Kraljevski Pan sjajno nadopunjuje s delicijama vrhunske kuhinje, ne čudi s obzirom na njegovu jedinstvenu recepturu u kojoj se koriste dvije vrste hmelja i dvije vrste slada, što rezultira posebno pitkom, gotovo karamelastom aromom. Crveno pivo koje s ponosom nosi epitet kraljevskoga, po prvi put je spravljeno u čast posjeta danskoga kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici, 23. listopada 2014. godine. Upravo je tako Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.

D. G. / Foto: Nina Đurđević


Ribafish-Guinness
Guinness pivo s kuglicom za hlađenje
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,