Čarolija ljeta ispred HNK

U sklopu Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu održan je program ‘Čarolija ljeta’, a građani su uživali u baletnim vježbama u kojima su sudjelovali plesači Baleta HNK – Dunja Novković, Nika Kristina Crnić, Mutsumi Matsuhisa, Kornel Palinko, Mario Diligente i Balint Rauscher.Potom se moglo vidjeti jedan od najpoznatijih pas de deuxa iz 2. čina ‘Labuđeg jezera’ od Čajkovskog, koje mnogi smatraju sinonimom bijelih baleta. Nastupili su Rieka Suzuki u ulozi Odette i Takuya Sumitomo u ulozi Princa Siegfrieda.

Ekskluzivno je izveden i ulomak iz nadolazeće premijere ‘Giselle’ Adolphea Adama u koreografiji zvijezde pariškog baleta Joséa Carlosa Martíneza. U naslovnoj ulozi Giselle nastupila je Iva Vitić Gameiro i uz nju solist Baleta HNK, Guilherme Gameiro Alves te Natalia Kosovac, Anamarija Marković i Asuka Maruo…

U nastavku programa mladi operni umjetnici izveli su skraćenu verziju opere Gaetana Donizettija ‘Ljubavni napitak’. Publika je uživala u vrckavim arijama mlade Adine, naivnoga Nemorina, a začarao ih je i ljubavni napitak doktora Dulcamare. Nastupili su Stefani Pijetlović, Filip Filipović, Benjamin Šuran, Miha Bole, Tena Lončarević, Barbara Pijetlović, Nela Katalenić Klinar i Dea Qivlaku uz klavirsku pratnju Helene Borović.

H. R. / Foto: Mara Bratoš


Tagged: , , , , , , ,