Cekape: 2. Zimska škola kreativnog pisanja

Centar za kreativno pisanje (Cekape) iz Zagreba organizira drugu po redu Zimsku školu kreativnog pisanja koja će se, od 20. do 24. siječnja 2023. održati u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru.

Nakon 12 ljetnih škola pisanja i ove zime, u osami dvorca na rubu stoljetne šume, živjet će se i pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica. Zimska škola pisanja nudi tri različite radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje.

Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a iz Beograda dolazi gostujući pisac, voditelj radionice Romana. Ivana Bodrožić, jedna od vodećih imena hrvatske književnosti, vodit će radionicu Raspisivanje. Radionicu Kratke priče vodit će Davor Mandić, novinar, pisac i mentor s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Saša Ilić, urednik i pisac iz Beograda, dobitnik NINove nagrade 2019., voditelj je radionice Romana.

Predviđeni dolazak u dvorac je 20. siječnja u popodnevnim satima, nakon čega slijedi upoznavanje i razmještaj po sobama. Na kraju prvog dana održat će se već tradicionalni večernji program, na kojem se predstavljaju voditeljice i voditelji te program i cilj Zimske škole. Iduća tri dana intenzivno se radi na tekstovima na radionicama pisanja, uz večernja druženja i gostujuća predavanja raznih autora i autorica.

Radionice se održavaju u jutarnjim satima, do 10 do 13, i poslijepodnevnim satima, od 16.30 do 19. U pauzama se pišu zadaće i tekstovi na kojima se interaktivno, uz mentorstvo voditeljica i voditelja, radi na svakom satu. U ponedjeljak, u večernjim satima, slijedi završna produkcija, a u utorak, 24. siječnja, nakon doručka, slijedi pakiranje i odlazak iz dvorca.

CeKaPe-ove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture. Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2.900,00 kn.

Organizatori vas pozivaju da na mrežnoj stranici https://cekape.com/zimska-skola-pisanja-2023/ pronađete radionicu za sebe i započnete svoje stvaralačke dane dijeliti na prije i poslije zimske škole pisanja.

S.V. / Foto: Cekape


CeKaPe: Prva Zimska škola kreativnog pisanja


Tagged: , , , , , , , , ,